PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ θα εμβολιάζονται οι υγειονομικοί


Γνωμοδότηση σχετικά με τη συλλογή δεδομένων εργαζομένων στις Υγειονομικές Περιφέρειες απέστειλε στις 17 Δεκεμβρίου προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της xώρας, τα Νοσοκομεία και τις Μονάδες ΠΦΥ το αυτοτελές γραφείο υπεύθυνου προστασίας δεδομένων του υπουργείου Υγείας, το οποίο είχε δεχτεί ερωτήματα και αναφορές εργαζομένων στις ΥΠΕ και στην ΠΦΥ σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που ζητούνται, για τη συμπλήρωση φορμών σχετικά με την καταρχήν καταγραφή αυτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα εμβολίων για το προσωπικό αυτό.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση αρκεί η συλλογή των ακόλουθων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ κάθε ενδιαφερόμενου εργαζομένου, ο οποίος δηλώνει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Αντίθετα, η συλλογή περισσότερων στοιχείων και μάλιστα του ΑΦΜ καθενός εξ αυτών αντίκειται, αντιβαίνει, στις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

«Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων του υπουργείου Υγείας δικαιώνει τους φόβους των υγειονομικών για τη συλλογή των στοιχείων σχετικά με τον εμβολιασμό από τις υπηρεσίες τους», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία είχε έντονα διαμαρτυρηθεί για την «συλλογή προσωπικών δεδομένων των υγειονομικών που επιθυμούν ή μη να εμβολιασθούν κατά της covid-19».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «οι υπηρεσίες θα πρέπει να συμμορφωθούν με την Γνωμοδότηση του αρμοδίου γραφείου του υπουργού Υγείας και να προστατευθούν τα δεδομένα των συναδέλφων από τις υπηρεσίες τους και να μην κοινοποιηθούν πέραν αυτών. Να είναι ανοικτή η υποβολή επιθυμίας εμβολιασμού με νέα έντυπα που θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία που ορίζει το αρμόδιο γραφείο του υπουργού Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επίσης να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για την ωφελιμότητα εμβολιασμού από τις Επιτροπές Λοιμώξεων και άλλους ειδικούς, τονίζοντας: «Έχουν χαθεί ήδη 16 συνάδελφοι και αρκετοί είναι διασωληνωμένοι. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις πέραν της συμμετοχής στον εμβολιασμό».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment