PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με νέα στέγη το 2017 οι Πόντιοι του Περιστερίου


Μια δήλωση που προκάλεσε τα χειροκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Περιστερίου κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όταν η πίτα γράψει 2017, θα είμαστε σε έναν άλλο, μεγαλύτερο χώρο», είπε ο δήμαρχος Περιστερίου στην κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου την περασμένη Κυριακή προκαλώντας επευφημίες και χειροκροτήματα, μια και η αίθουσα του συλλόγου δεν μπορεί εδώ και καιρό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μελών του.

«Δεν είναι υπόσχεση, είναι επιθυμία του δημάρχου», είπε στο λόγο του, λίγο πριν κόψει την πίτα ο Ανδρέας Παχατουρίδης, εμπνεόμενος από την τεράστια εικόνα των Ποντίων που δεσπόζει μέσα στην αίθουσα. «Με τη βοήθεια όλων. Χάρη δεν κάνουμε στους Ποντίους της πόλης. Το οφείλει η πόλη», αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Περιστέρι ιδρύθηκε από Πόντιους και Μικρασιάτες πρόσφυγες.

Νωρίτερα τα ποντιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα είχαν ψάλει μέλη του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια ο π. Γεώργιος από τον Άγιο Ταξιάρχη Περιστερίου ευλόγησε κι έκοψε τη βασιλόπιτα ευχόμενος καλή χρονιά και υγεία σε όλους.

https://www.youtube.com/watch?v=zNMVVt9Yysk

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου Θανάσης Αθανασιάδης κατά το χαιρετισμό του ζήτησε κατανόηση από τους παρευρισκομένους, μιας και ήταν κατάμεστη η αίθουσα. Αν και μικρή η αίθουσα, η καρδιά του συλλόγου είναι μεγάλη, είπε.

Ο πρόεδρος έκανε απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και υποσχέθηκε να είναι το 2016 ακόμα πιο πλούσιο σε δράσεις. Κόβοντας την πίτα, ο Θανάσης Αθανασιάδης αφιέρωσε ένα κομμάτι στους εθελοντές, τις γυναίκες και τα παιδιά που στο κάλεσμα του συλλόγου δίνουν το παρών.

Μοιράστηκε μάλιστα με τους παρευρισκομένους ένα στιγμιότυπο από το πανηγύρι του συλλόγου: Ο άνεμος φυσούσε και έπαιρνε το περίπτερο. Τότε οι άντρες του συλλόγου έσπευσαν να το κρατήσουν σταθερό για να συνεχίσουν οι γυναίκες να ψήνουν πιροσκί…

Στο τέλος της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν διάφορα εδέσματα και ποτά, αλλά και τους ήχους της ποντιακής λύρας του Παναγιώτη Ιωαννίδη.

Κείμενο, φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΠΗΓΗ: www.pontos-news.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment