PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με μεγάλη πτητική εμπειρία ο κυβερνήτης που εντοπίστηκε νεκρός


Ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ το όνομα του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης βόρεια της Σπάρτης.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου που εντοπίστηκε νεκρός λίγη ώρα μετά την συντριβή του αεροσκάφους, καταγόταν από το χωριό Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας και είχε μεγάλη πτητική εμπειρία.

Το τραγικό γεγονός συνέβη στις 8.50 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης όταν το αεροσκάφος για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία χάθηκε από τα ραντάρ και έπεσε στο έδαφος.

Ο συγκυβερνήτης κατάφερε να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξίπτωτου, ενώ ο Νικόλαος Βασιλείου εντοπίστηκε λίγη ώρα μετά την πτώση νεκρός. Όπως έγινε γνωστό και οι δύο ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ώρες.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Στην περιοχή αμέσως μετά το συμβάν έσπευσαν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας και πυροσβεστικά για να συνδράμουν στις έρευνες.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2018 είχε σημειωθεί ξανά πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 κοντά στην Καλαμάτα. Και τότε οι χειριστές το είχαν εγκαταλείψει και είχαν εντοπιστεί σώοι λίγο αργότερα από τις δυνάμεις διάσωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment