PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Με κέφι, χορό και τραγούδια γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στο πάρκο Τρίτση


Με κέφι, χορό και τραγούδια υποδέχθηκαν πάνω από 7.000 πολίτες της Δυτικής Αθήνας την Πρωτομαγιά, στην μεγάλη μουσική γιορτή που διοργάνωσε με ελεύθερη είσοδο, η Περιφέρεια Αττικής και φέτος στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Από τις 12 το μεσημέρι, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πεντάωρο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από το λαϊκό μουσικό συγκρότημα «Φαμίλια Γαλάνη», το οποίο ερμήνευσε διάφορα μουσικά είδη όπως έντεχνο, νέο κύμα, κλασικό λαϊκό, τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, Μαρκόπουλου κ.ά., όπως επίσης και Ρεμπέτικα, Νησιώτικα, παραδοσιακά και παλιά λαϊκά. Τη καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Χ. Ρώμας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσφέρθηκε φαγητό και μοιράστηκαν στους πολίτες εκατοντάδες γλαστράκια και λουλούδια τιμώντας συμβολικά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας, μεταξύ άλλων, τα παραδοσιακά μαγιάτικα στεφάνια.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Όπως και σήμερα που γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά μαζί με χιλιάδες πολίτες, υπόσχομαι πως το Πάρκο της καρδιάς μας θα είναι συνεχώς ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Αττικής. Το πάρκο μας άλλαξε ριζικά και είναι πια μία όαση στη Δυτική Αττική.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που ήρθαν σήμερα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη για το συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους αγώνες του εργατικού κινήματος. Αγώνες που με αίμα και θυσίες, πέτυχαν να θεμελιώσουν σημαντικά κεκτημένα για τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Παράλληλα, όμως είναι και μια γιορτή – σύμβολο για την αναγέννηση της φύσης, μια γιορτή που υποδέχεται την άνοιξη.

Το Πάρκο Τρίτση είναι ο τόπος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς τους συμβολισμούς της Πρωτομαγιάς. Ένας ανοικτός χώρος, ελεύθερος για όλους τους πολίτες, και παράλληλα ένα ανοιξιάτικο σκηνικό που αποτυπώνει την αναγέννηση της φύσης. Η αισθητική, περιβαλλοντική και λειτουργική μεταμόρφωση του χώρου, έχει μετατρέψει το Πάρκο της καρδιάς μας σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς και τόπο συνάντησης για κάθε μεγάλη γιορτή αλλά και καθημερινή απόλαυση για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής. Συνεχίζουμε την μεγάλη αλλαγή της εικόνας της Αττικής μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment