PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με εξωστρεφείς δράσεις η ανασυγκρότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Περιστέρι



Γενικές Συνελεύσεις και παρεμβάσεις σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

Με την υλοποίηση μιας σειράς εξωστρεφών δράσεων στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών και με κεντρικό στόχο την ενίσχυση κινηματικών πρωτοβουλιών για την ανατροπή της Μνημονιακής συγκυβέρνησης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που προωθούνται, προχωρά η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στο Περιστέρι.

Σχετικές αποφάσεις έλαβε η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου που συνεδρίασε την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με αυτές:

  • Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης των εργατικών συνδικάτων στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ., αποφασίστηκε, εκτός από τη ναύλωση πούλμαν για την μεταφορά πολιτών στη συγκέντρωση, το πρωί του Σαββάτου 8/9 από τον Άγ. Αντώνιο, και η διοργάνωση μιας σειράς ενημερωτικών εξορμήσεων. Πιο συγκεκριμένα: μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μοίρασαν ενημερωτικό υλικό την Τρίτη 4/9 στην περιοχή του Λόφου, το πρωί της Πέμπτης 6/9 στο σταθμό Μετρό Αγ. Αντωνίου, το απόγευμα της ίδιας μέρας στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως και το πρωί της Παρασκευής 7/9 στο Δημοτικό Γκαράζ.
  • Την Τετάρτη 5/9 κλιμάκιο μελών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφθηκε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συζητώντας με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και για την αναγκαιότητα οργανωμένης αντίστασης ενάντια στις πολιτικές εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
  • Το πρωί της Παρασκευής 7/9 μέλη της Τοπικής Επιτροπής Περιστερίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης, επισημαίνοντας πως η δραματική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγεί σε χρεοκοπία τους Δήμους και σε κατάρρευση – διάλυση των κοινωνικών τους Υπηρεσιών.
  • Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την Τρίτη 4/9 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου, σύσκεψη στελεχών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που δραστηριοποιούνται στα κινήματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει η Μνημονιακή πολιτική όλες τις μονάδες της Δημόσιας εκπαίδευσης στο Περιστέρι. Ειδική αναφορά έγινε στην απόπειρα του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο του 28ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και στη συντονισμένη και μαχητική αντίδραση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που οδήγησε σε κυβερνητική υπαναχώρηση, ενώ αποφασίστηκαν παρεμβάσεις την Τρίτη 11/9, ημέρα κατά την οποία ξεκινούν τα Σχολεία με την έκδοση και το μοίρασμα σχετικής ανακοίνωσης με τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Περιστερίου.

Τέλος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον μετασχηματισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περιστερίου στις τρεις από τις τέσσερεις Τοπικές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε Διαμερισματικό επίπεδο.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε Γενική Συνέλευση στο Λόφο Αξιωματικών, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των μελλών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που κατοικούν στο κέντρο της πόλης, ενώ αντίστοιχες διαδικασίες θα υλοποιηθούν και στις περιοχές Μπουρναζίου και Αγ. Ιεροθέου.

Τα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Περιστερίου στεγάζονται στην οδό Σοφοκλέους 7 (πίσω από το Δημαρχείο) και είναι ανοικτά, κάθε απόγευμα από 18:00-20:00.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment