PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με ειδικό λογισμικό το άνοιγμα της «λίστας Φαλτσιανί»


Με ειδικό λογισμικό θα ανοιχθεί το αρχείο με τις περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις των λογαριασμών όλων των προσώπων, νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ» και το οποίο παρέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Το αρχείο, στο οποίο αναφέρθηκε στην ομιλία του την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφορά στικάκι που παρέδωσε στον κ. Καλογήρου πριν από λίγες ημέρες το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τον κ. Καλογήρου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με ομάδα Εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία, ώστε να «διαβαστεί» εξολοκλήρου και να διαφωτιστεί η λίστα.

Στο υλικό που παρέδωσε ο κ. Φαλτσιανί φαίνεται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως όλη την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.

Το κρυπτογραφημένο αρχείο που φέρεται να είναι τεράστιο χρειάζεται ειδική επεξεργασία και θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από ειδικούς που θα τοποθετήσουν ειδικό λογισμικό προκειμένου να ανοιχτεί. Η Εισαγγελία πλέον αναμένει να αποσαφηνιστεί αν η «αποκρυπτογράφηση» θα γίνει την περίοδο των γιορτών ή αμέσως μετά ώστε να καθοριστούν κι οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment