Κοινωνία

Με ειδικό λογισμικό το άνοιγμα της «λίστας Φαλτσιανί»

Με ειδικό λογισμικό θα ανοιχθεί το αρχείο με τις περίπου 500 χιλιάδες κινήσεις των λογαριασμών όλων των προσώπων, νομικών και φυσικών, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Λαγκάρντ» και το οποίο παρέδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Το αρχείο, στο οποίο αναφέρθηκε στην ομιλία του την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφορά στικάκι που παρέδωσε στον κ. Καλογήρου πριν από λίγες ημέρες το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί, σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τον κ. Καλογήρου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με ομάδα Εισαγγελέων στους οποίους είχε εκφράσει την πρόθεση του να παραδώσει επιπλέον στοιχεία, ώστε να «διαβαστεί» εξολοκλήρου και να διαφωτιστεί η λίστα.

Στο υλικό που παρέδωσε ο κ. Φαλτσιανί φαίνεται να αποτυπώνονται κινήσεις λογαριασμών που εκτιμάται ότι θα φωτίσουν πλήρως όλη την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», καθώς θα αποκαλυφθούν καταθέτες και διαδρομές χρημάτων και συνακόλουθα οι τροφοδότες των λογαριασμών.

Το κρυπτογραφημένο αρχείο που φέρεται να είναι τεράστιο χρειάζεται ειδική επεξεργασία και θα χρειαστεί εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη από ειδικούς που θα τοποθετήσουν ειδικό λογισμικό προκειμένου να ανοιχτεί. Η Εισαγγελία πλέον αναμένει να αποσαφηνιστεί αν η «αποκρυπτογράφηση» θα γίνει την περίοδο των γιορτών ή αμέσως μετά ώστε να καθοριστούν κι οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Related posts

Κορωνοϊός: 9.360 νέα κρούσματα – 23 θάνατοι – 102 σε ΜΕΘ

Peristeri News

Οι νέοι επικεφαλής σε Εισαγγελία Αρείου Πάγου και Συμβούλιο της Επικρατείας

Peristeri News

Πυρκαγιά στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Peristeri News

Leave a Comment