Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι Πανελλαδικές 2013

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Συγκεκριμένα, οι μαθητές διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Σε δύο μαθήματα κατεύθυνσης εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας ασύμβατης υπόθεσης στο θέμα Δ3, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η Επιτροπή διαβεβαίωσε πως με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της η Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία χαρακτήριζε «λάθος» το θέμα Δ3 καλώντας το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Peristerinews.gr Newsroom

Ταξί: Νέα κόμιστρα από το αεροδρόμιο – Στα 50€ η διαδρομή προς Αθήνα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment