Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Με δρακόντια μέτρα η Σύνοδος Κορυφής της G20



Πάνω από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια όπου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στις γειτονικές Κάννες.

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια όπου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στις γειτονικές Κάννες.

Η Σύνοδος Κορυφής της G-20 θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει πορεία στους δρόμους της Νίκαιας για να ζητήσουν από τους ηγέτες των πιο αναπτυγμένων χωρών, αλλά και των αναδυόμενων οικονομιών, να «δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα οικονομικά».

Οι διοργανωτές της πορείας, στην οποία θα πάρουν μέρος ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, μέλη οικολογικών οργανώσεων και οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιμένουν τη συμμετοχή περίπου 10.000 ανθρώπων.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, φοβούμενοι βιαιότητες, τα έκλεισαν εκ των προτέρων.

Η Νίκαια επελέγη ως τόπος της διαδήλωσης καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά στις Κάννες, όπου την Πέμπτη αναμένονται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και άλλοι ξένοι ηγέτες.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι ηγέτες της G-20 είναι ο βραδύς ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Συρία: Διαδοχικές επιθέσεις σε αρκετά σημεία της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment