• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Με «διευρυμένα» ψηφοδέλτια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ερχόμενες εκλογές

Peristeri News
Μάι31/ 2012

Με «διευρυμένα» ψηφοδέλτια, σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, κατεβαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Με «διευρυμένα» ψηφοδέλτια, σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, κατεβαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Πρόκειται για δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος που εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προωθημένης εκλογικής και πολιτικής συνεργασίας», όπως ανέφεραν, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων, οι Παναγιώτης Σωτήρης, Τάσος Κατιντσάρος, και Δημήτρης Σαραφιανός, μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιοι στη Β’ Αθήνας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος στην Α’ Αθηνών και ο Βασίλης Θεοφανόπουλος από την Κομμουνιστική Οργάνωση «Ανασύνταξη».

Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν οι «συμμετοχές σε μια σειρά από περιφέρειες στελεχών της Κ.Ο. «Ανασύνταξη», στην Α’ Αθήνας της Ελπίδας Αλεβίζου, αγωνίστριας στο «Κίνημα Δεν Πληρώνω» και στα κινήματα πόλης, στη Β’ Αθήνας του Πέτρου Παπανικολάου, αγωνιστή με δράση στη δυτική Αθήνα, του Γιώργου Βασσάλου, ερευνητή με σημαντική συμβολή στη μελέτη της αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ, στην Αττική του Γιώργου Τρικαλινού, οικονομολόγου, ανένταχτου κομμουνιστή, στην Ημαθία του Λάζαρου Παπαχρυσοστομίδη από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλίας Ημαθίας».

«Η απαλλαγή από το Μνημόνιο», όπως είπε ο Παναγιώτης Σωτήρης, «την οποία απαίτησε η λαϊκή πλειοψηφία στις 6 του Μάη, δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από τη σύγκρουση με την απαίτηση της τρόικας, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και των τραπεζών να πληρωθεί το χρέος. Γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει στο πρόγραμμα για ακύρωση του Μνημονίου και των δανεικών συμβάσεων, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών για να μη φύγει ο πλούτος της χώρας στο εξωτερικό και έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ για να υπάρχει η δυνατότητα της οικονομικής ανεξαρτησίας».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Κατιντσάρος τόνισε πως «ο λαός, με καρδιά το εργατικό κίνημα, θα δώσει τη μάχη για μια άλλη κοινωνική προοπτική με σοσιαλιστική κατεύθυνση για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει μάχη για να μην αντικαταστήσει τη λαϊκή απαίτηση για ακύρωση του Μνημονίου η ηττοπαθής γραμμή της αναδιαπραγμάτευσης που επιχειρεί να επιβάλλει η τρόικα», ενώ ο Δημήτρης Σαραφιανός αποσαφήνισε πως «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαχωρίζει αποφασιστικά τη θέση της από κάθε λογική ενδοαριστερού εμφυλίου», προσθέτοντας πως «μια λογική που διακηρύσσει αντίθεση στο Μνημόνιο χωρίς να περιλαμβάνει τη ρήξη με την ΕΕ οδηγεί σε τραγωδία».

Τέλος, ο Βασίλης Θεοφανόπουλος, από την ΚΟ «Ανασύνταξη» υπογράμμισε πως, για τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθοριστικό ήταν το ανατρεπτικό πρόγραμμα για ακύρωση του Μνημονίου, παύση πληρωμών και έξοδο από ευρώ και ΕΕ».