PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με απειλή παραίτησης 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν πρωθυπουργό με κύρος


Χειρόγραφη επιστολή-τελεσίγραφο έστειλαν 50 βουλευτές προς τον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας επιτακτικά να βρεθεί λύση στο θέμα του πρωθυπουργού, με «ισχυρή προσωπικότητα», διαφορετικά θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους σήμερα!

Χειρόγραφη επιστολή-τελεσίγραφο έστειλαν 50 βουλευτές (από όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ) προς τον πρόεδρο του κινήματος και απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας επιτακτικά να βρεθεί λύση στο θέμα του πρωθυπουργού, με «ισχυρή προσωπικότητα», διαφορετικά θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους σήμερα!

Την επιστολή υπογράφουν πενήντα βουλευτές, ανάμεσά τους και υφυπουργοί, και αναφέρει το εξής:

Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές

Με την επιστολή αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν ουσιαστικά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πίσω την πρότασή του για τον Φίλιππο Πετσάλνικο και να προτείνει ισχυρή προσωπικότητα, φωτογραφίζοντας τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Αρκετοί από τους υπογράφοντες τηλεφώνησαν και στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους, την οποία αιτιολογούν με το σκεπτικό ότι έχουν κι εκείνοι ευθύνη για την «επόμενη μέρα», και ζητούν να μπει άμεσα ένα τέλος στο θρίλερ.

Πυρήνας της πρωτοβουλίας ήταν δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές οι οποίοι συναντήθηκαν σε ταβέρνα όπου και συνέταξαν την χειρόγραφη επιστολή. Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο. Πληροφορίες λένε ότι αρκετοί από τους υπογράφοντες βουλευτές ζητούν για πρωθυπουργό είτε τον Βαγγέλη Βενιζέλο (αν επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο) είτε τον Λουκά Παπαδήμο (αν επιλεγεί τεχνοκράτης).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment