PeristeriNews.gr
Πολιτική

Με αλλαγές το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση


Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την Άννα Διαμαντοπούλου να έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών αλλά και το εσωκομματικό μέτωπο, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση του 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης των ΑΕΙ.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, το υπουργείο αλλάζει την αρχική του πρόταση για σύνθεση 15μελούς από 7 πανεπιστημιακούς, 7 εξωπανεπιστημιακούς και 1 εκπρόσωπο των φοιτητών και «δίνει» 8 εκπροσώπους στους πανεπιστημιακούς με αποτέλεσμα να έχουν την πλειοψηφία και να μπορούν να αποφύγουν την ανάδειξη εξωπανεπιστημιακού πρυτάνη.

Παράλληλα, οι πληροφορίες θέλουν οι αλλαγές στο παρά πέντε να αναβαθμίζουν και το ρόλο της Συγκλήτου καθώς θα αναλαμβάνει όλα τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Με τους πανεπιστημιακούς να έχουν ανακοινώσει διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την Κυριακή και τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment