PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Mαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν σήμερα


Και θα συνεχιστούν για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Mαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν σήμερα και θα συνεχιστούν για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές, αλλά και οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων, ενώ συνδικάτα, εργατικά σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν τον κόσμο να αντιδράσει στις αποφάσεις κυβέρνησης-τρόικας.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίες με σύνθημα «όχι στα χαράτσια» θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την Τρίτη αναμένεται να καθορίσει τη στάση της η ΓΣΕΕ.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, στις 10:30 με τους μαθητές που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Σχολείων της Αθήνας.

Στις 12:00 η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων και των «αντιλαϊκών μέτρων». Επίσης στις 12:00, στον ίδιο χώρο, θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα κάψουν τα ειδοποιητήρια για τον έκτακτο φόρο.

Την Τετάρτη, στις 13:00, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), καταγγέλλοντας την πολιτική κυβέρνησης και τρόικα που οδηγεί σε κατάργηση φορέων του Δημοσίου.

Στις 19:00 την Τετάρτη απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών απευθύνουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Επίσης, η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 19:00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment