Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Μαύρες» προβλέψεις για την ανεργία στην Ιταλία

Η εμπορική ένωση Confcommercio, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία, ανέφερε ότι η κατανάλωση τον Σεπτέμβριο παρουσίασε κάμψη 4,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 και του 0,8% σε σύγκριση με τον Αύγουστο φέτος.

«Το 2013 θα αγγίξουμε τα τρία εκατομμύρια άνεργους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετεί χρονικά στις προβλέψεις της τον αριθμό αυτό, ένα χρόνο αργότερα, στο 2014, αλλά εγώ είμαι πιο απαισιόδοξος» δήλωσε σήμερα ο Λουίτζι Αντζελέτι, γραμματέας του συνδικάτου Uil.

«Η κυβέρνηση Μόντι έκανε ένα στρατηγικό λάθος: με το μείγμα περικοπών των συντάξεων και αύξησης των φόρων μας οδήγησε σε ύφεση» πρόσθεσε ο Αντζελέτι, ο οποίος χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση τραγική, διότι μέσα σε δύο χρόνια πρόκειται να χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ιταλό συνδικαλιστή «οι περικοπές θα έπρεπε να ήταν χειρουργικές και περιορισμένες, για να μπορέσει να ενισχυθεί η λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης. Τώρα, το δημόσιο χρέος δεν πρόκειται να μειωθεί. Από την στιγμή που δεν παράγουμε πλούτο, είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Η εμπορική ένωση Confcommercio, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία, ανέφερε ότι η κατανάλωση τον Σεπτέμβριο παρουσίασε κάμψη 4,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 και του 0,8% σε σύγκριση με τον Αύγουστο φέτος.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment