PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Μαθηματικά και μυθοπλασία: παράλληλοι δρόμοι» από τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου


Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Οδυσσέας Ελύτης.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Οδυσσέας Ελύτης, πραγματοποιούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητή τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris VI) Τεύκρο Μιχαηλίδη, με θέμα

«Μαθηματικά και μυθοπλασία : παράλληλοι δρόμοι»

Με μια πρώτη ματιά ο λιτός, αποδεικτικός μαθηματικός λόγος μοιάζει να μην έχει καμιά σχέση με την ανάλαφρη, περίτεχνη και συχνά αμφίσημη λογοτεχνική γραφή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια συναντά κανείς συχνά στις προθήκες των βιβλιοπωλείων έργα που χαρακτηρίζονται ως «μαθηματική λογοτεχνία». Στην ομιλία θα παρουσιαστούν οι διάφορες τάσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό το νέο λογοτεχνικό είδος και θα γίνει μια προσπάθεια ερμηνείας του φαινομένου, κάτω από το πρίσμα της δυναμικής του εικοστού πρώτου αιώνα. Επίσης Θα διατυπωθούν μια σειρά από προτάσεις για το πώς οι γονείς μπορούν να εκμεταλλευτούν τη μαθηματική λογοτεχνία για να διευρύνουν τη μαθηματική παιδεία των παιδιών τους.

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κύπρο. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Από το 1981 διδάσκει μαθηματικά στη μέση εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σχετικά με τη διδακτική των μαθηματικών, την εισαγωγή της πληροφορικής στην εκπαίδευση και τη χρήση της αφήγησης και της ιστορίας στη διδασκαλία των μαθηματικών. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Τα Νέα», «Ελευθεροτυπία», «Ελεύθερος Τύπος» και «Καθημερινή». Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά 28 βιβλία, λογοτεχνικά και επιστημονικά, σχετικά μετά μαθηματικά και την ιστορία των επιστημών. Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Academiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Θαλής και Φίλοι» και της «Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας». Από τις εκδόσεις «Πόλις» κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Πυθαγόρεια Εγκλήματα» (έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες – ιταλικά, ισπανικά, αγγλικά, κορεάτικα, κινέζικα, γαλλικά), «Αχμές, ο γιος του φεγγαριού» (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας), «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού», «Ο μέτοικος και η συμμετρία», καθώς και το βιβλίο του «Μαθηματικά Επίκαιρα – Συνειρμοί διαβάζοντας την εφημερίδα». Συμμετείχε με διηγήματά του στους συλλογικούς τόμους «Ελληνικά Εγκλήματα» 2, 3 και 4 των εκδόσεων Καστανιώτη, «Είσοδος Κινδύνου» των εκδόσεων Μεταίχμιο, και στη σειρά «Κλέφτες και Αστυνόμοι» του ραδιοσταθμού 902 Αριστερά στα FΜ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment