PeristeriNews.gr
Lifestyle

Μαραθώνιος Vips


Διασημότητες και γαλαζοαίματοι βρέθηκαν στην αφετηρία, μαζί με χιλιάδες αθλητών. Στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο που φέτος γιόρταζε τα 2500 χρόνια του.

Διασημότητες και γαλαζοαίματοι βρέθηκαν στην αφετηρία, μαζί με χιλιάδες αθλητών. Στην “ελίτ” των δρομέων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρίγκιπας της Σερβίας αλλά και μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Από τον πολιτικό στίβο, στον αθλητικό και για ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου, που φόρεσαν αθλητικά παπούτσια.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Άδωνις Γεωργιάδης.

Νούμερο στη πλάτη και σνίκερς για εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς showbiz. Στο ρεκόρ συμμετοχών, πάνω από 20.000, οι κοινοί …θνητοί αθλητές συναντούν στο δρόμο τους την ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος, το μοντέλο Αλέξανδρο Παρθένη και τον πρώην ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Ιβάν Ελγκέρα.

Συμμετοχές όμως δήλωσαν και προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή του εξωτερικού και πρέσβεις ξένων χωρών όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Σμπόγκαρ, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Μίχαελ Λίνχαρτ, ο επίτημος πρόξενος της Ελλάδας στη Βαρκελώνη Φερνάντο Τούρο Χομέντες, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη Ανδρέας Γκόρος, ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Πέτερ Χέιλ, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Χιρόσι Τόντα κ.α.

Δήλωση πρωθυπουργού μετά τον τερματισμό

«Η Ελλάδα έχει και αυτή το δικό της μαραθώνιο, αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συμμετοχή του στον 28ο κλασικό Μαραθώνιο.

«Πριν από 2.500 χρόνια είχαμε τη σύγκρουση Ανατολής και Δύσης. Σήμερα, γιορτάζει όλη η ανθρωπότητα μέσα από το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιορτάζουμε τις κοινές μας αξίες, της ειρήνης, της συνεργασίας, της αγάπης, του αθλητισμού», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Για μένα, είναι μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να τρέξω, έστω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα, αυτή την ιστορική ημέρα, που προβάλλει την Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός, «ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της πάρα πολύ ωραίας γιορτής» και συνεχάρη όλους τους αθλητές που συμμετέχουν.

Πηγή:newsbomb

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment