PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακρόν: Καμπανάκι κινδύνου για διαμελισμό της Ευρώπης


Στον κίνδυνο διαμελισμού και απώλειας της κυριαρχίας για την Ευρώπη αναφέρεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας κατάπληκτος από την ομοιότητα ανάμεσα στη σημερινή κατάσταση και τον Μεσοπόλεμο.

«Σε μία Ευρώπη διαιρεμένη από τους φόβους, την εθνικιστική αναδίπλωση, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να ανασυντίθεται ό,τι συνιστούσε τη ζωή στην Ευρώπη από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την κρίση του 1929», δηλώνει ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της Ouest-France.

Υποστηρίζοντας ότι πρέπει να έχουμε πνευματική διαύγεια, να γνωρίζουμε πώς να αντιστεκόμαστε, στηριζόμενοι στο σφρίγος της Δημοκρατίας, επισημαίνει τα δραματικά αποτελέσματα που θα επιφέρει ο διαμελισμός της Ευρώπης, χάνοντας την κυριαρχία της:

«Σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κίνδυνο: τον κίνδυνο του διαμελισμού από την εθνικιστική λέπρα και της αποσταθεροποίησης από εξωτερικές δυνάμεις. Και, κατά συνέπεια, απώλειας της κυριαρχίας της. Δηλαδή, εξαρτώντας την ασφάλειά της από τις αμερικανικές επιλογές και τις μεταβολές τους, έχοντας μια Κίνα όλο και περισσότερο παρούσα στις ουσιαστικές υποδομές της, μια Ρωσία που κάποτε τείνει προς την χειραγώγηση, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αγορές που κάποτε ξεπερνούν το εκτόπισμα που μπορούν να έχουν τα κράτη», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), ο αρχηγός του γαλλικού κράτους θα επισκεφθεί τα πεδία των μαχών στη βόρεια και την ανατολική Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από την μεγάλη τελετή στις 11 Νοεμβρίου στην Αψίδα του Θριάμβου, παρουσία δεκάδων ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment