PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακρόν: Η επίσκεψή μου είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης


Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα αποτελεί μήνυμα εμπιστοσύνης και απόπειρα ανάδειξης της Ελλάδας ως τόπου επενδύσεων και επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μακρόν εκφράζει την υποστήριξή του στην προσπάθειά της χώρας να βγει από την οικονομική κρίση, υπογραμμίζει ότι η οικονομία ανακάμπτει και η ανεργία υποχωρεί, ενώ δηλώνει ότι στον βαθμό που του αναλογεί ενθαρρύνει γαλλικές επενδύσεις καθώς κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα πλαισιώνεται από εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών ομίλων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος αποκλείει κάθε σκέψη περί Grexit, επισημαίνοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σηματοδοτούσε, αργά ή γρήγορα, το τέλος του ευρώ.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν παρόμοια οράματα και στρατηγικά συμφέροντα και υπογραμμίζει τις προοπτικές που υπάρχουν για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, λέγοντας ότι η Γαλλία επιθυμεί την οικοδόμηση μιας σχέσης άμυνας που να προσφέρει στην Ελλάδα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.

Αναφέρεται επίσης για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη Γαλλία, ενώ μιλάει για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και υποστηρίζει την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τασσόμενος ευθέως υπέρ ενός κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, του διορισμού Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, αλλά και της δημιουργίας Κοινοβουλίου της Ευρωζώνης. Όπως τονίζει, μέσα από αυτήν την απαραίτητη δημοκρατική ολοκλήρωση, η οικονομική και νομισματική ένωση θα μετατραπεί σε ένα πλήρες, αποτελεσματικό και δίκαιο σχέδιο.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στα «Νέα» ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτηρίζει την επίσκεψή του στην Αθήνα «μήνυμα εμπιστοσύνης». «Οι Έλληνες, που έχουν κάνει τόσες θυσίες, μπορούν επιτέλους να κοιτάζουν το μέλλον με ελπίδα» αναφέρει για να προσθέσει: «Η επίσκεψή μου στην Αθήνα, στην Ελλάδα, με την οποία μας συνδέουν προαιώνιοι δεσμοί, είναι μια επίσκεψη στην πηγή της ίδιας της δημοκρατίας και του πολιτισμού που υπήρξαν το τσιμέντο της Ευρώπης και που πρέπει να ξαναγίνουν οι βάσεις του κοινού μέλλοντός μας. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα που θέλω να έχει η επίσκεψή μου».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment