PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μαίρη Τσίωτα: «Περιστέρι: Μια πόλη ζωντανή, καθαρή και λαμπερή»


Για τα επίπεδα που βρίσκεται η διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου, μίλησε στο PeristeriNews.gr, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.

Η Αντιδήμαρχος μας μίλησε για την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την πρόσφατη βοήθεια που παρείχε το Περιστέρι στο Δήμο Μαραθώνα.

κ. Τσιώτα είναι γνωστό ότι ο Δήμος Περιστερίου διαθέτει άριστες υπηρεσίες στα τμήματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Θα θέλατε να μας πείτε σε ποια επίπεδα βρίσκεται σήμερα η Αντιδημαρχία που διαχειρίζεστε;

Κατά κοινή ομολογία οι υπηρεσίες της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και αυτό βέβαια δεν οφείλεται στην Αντιδήμαρχο αλλά στους ανθρώπους που εργάζονται για αυτές τις υπηρεσίες. Το Περιστέρι είναι καθαρό αναδεικνύοντας τη δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου στις υπηρεσίες καθαριότητας. Οι δημότες είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας και εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να λύνουμε όσα περισσότερα προβλήματά τους μπορούμε.

Γνωρίζουμε ότι σαν Αντιδήμαρχος σας αρέσουν οι λεπτομέρειες και ψάχνετε για το καλύτερο στον τομέα σας. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει ο ίδιος όγκος απορριμμάτων στο Περιστέρι;

Οι δείκτες των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια είναι καθοδικοί. Βέβαια πέρα από την δύσκολη κατάσταση που διανύουμε βοηθάει στην ελάττωση των απορριμμάτων και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης. Προσπαθούμε και εμείς με δράσεις μας να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να ανακυκλώνει περισσότερα υλικά έχοντας ως αποτέλεσμα το οικιακό σκουπίδι να είναι λιγότερο. Τελευταία εξασφαλίσαμε και περισσότερα σημεία μπλε κάδων τα οποία ενισχύουν την ανακύκλωση στην πόλη όπως και οι δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών στα σχολεία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τη σωστή διαχείριση της ανακύκλωσης αλλά γίνονται τα σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε άλλους Δήμους της Αττικής τα προβλήματα με τα οχήματα του Δήμου είναι πολλά. Σε ποια κατάσταση βρίσκονται στην διεύθυνση Περιβάλλοντός σας;

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Περιστέρι είναι καθαρό και οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στο μεγάλο φόρτο εργασίας είναι το γεγονός ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. Ο Δήμος διαθέτει διάφορα μηχανήματα που βοηθούν εξαιρετικά στην αποκομιδή κάθε απορρίμματος και η πληρότητα του στόλου μας βοηθάει στη διαχείριση καθημερινών βαρδιών αποκομιδής σε ολόκληρη την πόλη. Σημαντικό ρόλο παίζει και η συντήρηση των μηχανημάτων που τα διατηρεί στα επιθυμητά επίπεδα και αυτό είναι το σημείο που μας κάνει ξεχωριστούς από τους άλλους Δήμους με προβληματικό μηχανολογικό εξοπλισμό. Τέλος με δεδομένη την καλή διαχείριση των ανταποδοτικών οικονομικών της διεύθυνσης Περιβάλλοντος έχουμε προβεί και σε μια αγορά νέων οχημάτων, στα πλαίσια της διατήρησης του καλού στόλου και των υπηρεσιών στο Δήμο μας.

aporrimatoforo_peristeri_skoupidiara

Έχετε βοηθήσει ως Δήμος πολλές φορές άλλους όμορους Δήμους της Δυτικής Αθήνας να προβούν σε υπηρεσίες καθαριότητας της πόλης τους. Πρόσφατα μάλιστα βοηθήστε τον Δήμο Μαραθώνα στον καθαρισμό δρόμων λόγω του κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Θα θέλατε να μας πείτε τι ακριβώς αναλάβατε;

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και με τους όμορους Δήμους, πολλές φορές έχουμε στηρίξει τις δραστηριότητες τους όποτε μας το ζήτησαν. Είμαστε περήφανοι να λέμε ότι όλοι ζητούν τη βοήθειά μας σε θέματα καθαριότητας και αυτό το αποδεικνύουν όλες οι υποστηρικτικές ενέργειες μας. Γεγονός είναι ότι πρόσφατα ο συνάδελφος του Δήμου Μαραθώνα μας ζήτησε μια συνδρομή στον καθαρισμό, με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε και μάλιστα πήραμε τα εύσημα γιατί το κομμάτι που αναλάβαμε σαν Δήμος Περιστερίου ήταν άψογα καθαρισμένο μετά το τέλος του Μαραθωνίου. Ο Δήμαρχός μας είναι ιδιαίτερα δεκτικός στο να προσφέρει βοήθεια αφού και παλιότερα έχουν γίνει δεκάδες ενέργειες όπως για παράδειγμα η αποστολή υδροφόρων σε πύρινα μέτωπα.

Εν κατακλείδι με δύο λόγια πως θα περιγράφατε την πόλη του Περιστερίου στα θέματα καθαριότητας και καθημερινότητας;

Αν θέλει κάποιος να μιλήσει για το Περιστέρι θα αναφερθεί σε μια πόλη ζωντανή, καθαρή και λαμπερή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment