PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μαίρη Τσιώτα: Εξαιρετικά δομημένος ο σχεδιασμός της κακοκαιρίας στο Περιστέρι


Για την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της κακοκαιρίας μίλησε στο PeristeriNews.gr η Αντιδήμαρχος, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.

Για περισσότερες από 48 ώρες τα μηχανήματα και οι άνθρωποι του Δήμου βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης και έδωσαν τη δική τους μάχη με την κακοκαιρία.

Από το πρωτόγνωρο φαινόμενο της πυκνής χιονόπτωσης, το Περιστέρι βγήκε αλώβητο αφού τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν και συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλούς Δήμους, δεν άγγιξαν την πόλη μας λόγω της πολύ καλής ετοιμότητας.

«Αντιμετωπίσαμε μια πρωτοφανή κακοκαιρία με το έμπειρο προσωπικό μας και τα εξαιρετικά μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος μας για πάνω από 48 ώρες» αναφέρει η κα. Τσιώτα και προσθέτει «κρατήσαμε την πόλη ανοιχτή και τους δρόμους καθαρούς δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να πάει στη δουλειά του».

«Εκτός από τους καθαρούς δρόμους καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες που υπήρξαν όπως για παράδειγμα το να πάει κάποιος συμπολίτης μας να κάνει την αιμοκάθαρσή του ή το να μεταφέρουμε κάποιον που χρειαζόταν άμεση βοήθεια» προσθέτει η Αντιδήμαρχος.

«Εξυπηρετήσαμε αστέγους που βρέθηκαν στην πόλη»

Κατά τη χθεσινή κακοκαιρία σύμφωνα με την κα. Τσιώτα εντοπίστηκαν στην πόλη έπειτα από κλήση συμπολιτών μας και δυο άστεγοι που μεταφέρθηκαν άμεσα στο θερμαινόμενο χώρο του ΚΥΒΕ όπου διανυκτέρευσαν και έλαβαν κάθε περιποίηση.

«Πετύχαμε το στόχο μας προς όφελος των πολιτών και αποδείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλά κουρδισμένη μηχανή. Όλοι μας από τον πρώτο δημότη, τον Δήμαρχο μας μέχρι και τον τελευταίο είμαστε μια αγκαλιά και το αποδείξαμε σε μια δύσκολη συνθήκη» είπε χαρακτηριστικά η κα. Τσιώτα.

Εκπονήσαμε σχέδιο το οποίο εκπλήρωσε η Πολιτική Προστασία της πόλης

Όσον αφορά τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας υπήρξε μια συντεταγμένη πορεία όλων των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να εκτελεστεί υποδειγματικά το σχέδιο που είχε εκπονηθεί.

Από πριν ο Δήμος Περιστερίου γνώριζε τα κρίσιμα σημεία της κακοκαιρίας και για το λόγο αυτό προέταξε τις ανάγκες σε αυτά τα σημεία όπως επίσης και εκεί που υπήρχαν δημόσιες υπηρεσίες.

Η προμήθεια του αλατιού που είχε γίνει από το Δήμο δεν ήταν αρκετή και αυτό έδειξε την ακρότητα του φαινομένου με τους υπεύθυνους να προμηθεύονται ακόμα περισσότερο αλάτι μέσα στο φαινόμενο.

Στους δρόμους βγήκαν δυο αλατιέρες, μια μικρή και μια μεγάλη, πέντε μηχανήματα καθαρισμού δρόμων και ένα μικρότερο εκχιονιστικό για τα μικρά στενά και αρκετά οχήματα 4×4.

Όλα τα οχήματα βρέθηκαν στου δρόμους της πόλης για περίπου 48 ώρες ενώ από το πρωί της Τετάρτης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σημείο του Περιστερίου.

«Νιώθουμε όμορφα γιατί τα μηνύματα που έρχονται από συμπολίτες μας είναι ικανοποιητικά και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου Περιστερίου που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κακοκαιρία υποδειγματικά» τονίζει η κα. Τσιώτα.

Υπήρξαν πτώσεις δέντρων αλλά δεν επηρέασαν τους συμπολίτες μας

Σε ερώτησή μας προς την Αντιδήμαρχο όσον αφορά τις πτώσεις δέντρων που δημιούργησαν προβλήματα κυρίως σε άλλους Δήμους μας απάντησε:

«Όπως ήταν φυσιολογικό υπήρξαν πτώσεις δέντρων που δεν επηρέασαν καλώδια της ΔΕΗ και δεν προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος γι’ αυτό το λόγο στην πόλη. Άμεσα δρούσαμε με συνεργεία κόβωντας τα δέντρα και απομακρύνοντάς τα από τους δρόμους. Είχαμε αρκετά περιστατικά αλλά η λειτουργία των υπηρεσιών ήταν άμεση. Εδώ θέλω να αναφέρω και πάλι ότι οι δημότες έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ενημέρωση των σημείων που είχαν πρόβλημα. Οι δημότες μας έδιναν την πληροφορία άμεσα είτε καλώντας τον ίδιο τον Δήμαρχο στο κινητό του τηλέφωνο είτε στο δικό μου είτε σε αυτό των υπηρεσιών. Χαρακτηριστική εικόνα ήταν αυτή του Δημάρχου που βρέθηκε σήμερα στις 6 το πρωί στην οδό Ρέας για να δει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση. Άρα είμαστε μια πολύ ενεργή πόλη και αυτό είναι προς όφελος του Περιστερίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment