• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Μαίνονται οι συγκρούσεις το τελευταίο 24ωρο στην Ουκρανία (v)

Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2015

Τουλάχιστον 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών.

Τουλάχιστον 15 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις στα ανατολικά της χώρας μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών.

Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς σε διάστημα 1 ημέρας για τον ουκρανικό στρατό από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από 9 μήνες. «15 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και 30 τραυματίστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου» δήλωσε ο υπουργός άμυνας Στέπαν Πόλτορακ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπαλτσέβε, η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο «Λαϊκών Δημοκρατιών» των φιλορώσων αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, και αποτελεί θέατρο σφοδρών μαχών, «τελεί υπό το μερικό έλεγχο των ανταρτών».

«Η δυσκολότερη κατάσταση εξελίσσεται στο Βουχλεχίρσκ όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη και θέσεις του ουκρανικού στρατού με στόχο να προωθηθούν και να περικυκλώσουν το Ντεμπαλτσέβε» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού Αντρίι Λισένκο σε μια χωριστή ανακοίνωση.

Οι αντάρτες απειλούν και τη Μαριούπολη, μια πόλη με πληθυσμό μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην νοτιοανατολική Ουκρανία στις ακτές της Θάλασσας του Αζόφ, γνωστοποίησε ο Λισένκο.

Ένας διοικητής των αυτονομιστών, ο Έντουαρντ Μπασούριν, από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι οι αντάρτες έχουν «περικυκλώσει» τα ουκρανικά στρατεύματα, που αριθμούν 8000 άνδρες, στο Ντεμπαλτσέβε.

Οι ανακοινώσεις των ουκρανικών αρχών πραγματοποιούνται ενώ ενδέχεται να ξεκινήσει σήμερα ένας νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στο Μινσκ μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών με τη συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας και του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) με στόχο την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.