PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Μαριές Ζακύνθου


Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, Ζακύνθου, λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται και έχει κατακάψει ένα μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Έξω Χώρα και οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν με ταχύτητα την πύρινη λαίλαπα προς το χωριό των Μαριών, του οποίου οι κάτοικοι μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Για το «σενάριο» αυτό λεωφορεία του ΚΤΕΛ βρίσκονται ήδη στην πλατεία των Μαριών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον ενώ όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού βρίσκεται στο σημείο.

Με πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη στο νησί έφθασαν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες ενώ με το super puma ήρθε στο νησί ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρτελάς Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment