PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια – Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Μάνδρας


Στην περιοχή Κάζα και στον Προφήτη Ηλία επικεντρώνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά τη νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συνολικά επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Το νέο μέτωπο φαίνεται πως μαίνεται σε περιοχή που δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη φωτιά της προηγούμενης εβδομάδας στα Βίλια.

Στον Προφήτη Ηλία τουλάχιστον τέσσερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι αναζωπυρώσεις στον Προφήτη Ηλία απειλούν εκ νέου περιουσίες.

Για «σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού» έκανε λόγο ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις. «Ο δυνατός αέρας, σε συνδυασμό με τη συγκυρία και τα ενάρια μέσα που επικεντρώνονταν στην Κάρυστο, συνιστούν σοβαρές ενδείξεις» τόνισε ο κ. Στάθης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό είναι έργο καθαρά εμπρηστών. Έχουν βαλθεί να κάψουν το ωραιότερο χωριό της Αττικής, τα Βίλια. Ξεκίνησε σήμερα μια ευθεία φωτιάς από την Κάζα η οποία κατευθύνεται στον οικισμό του Προφήτη Ηλία», είπε στο Star.

Λίγο μετά τη 13:00, μέσω του 112, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού των Βιλίων αλλά και του οικισμού Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νότιο κομμάτι η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο δίνεται μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα.

Nωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος του κόμβου Βιλίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment