PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Μάγκικη ανατροπή και νίκη για τον Ατρόμητο με τον Ισλανδό κίλερ (vid)


Ο Ατρόμητος έκανε άλλη μια ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα νικώντας με 2-1 μέσα στο Περιστέρι, φτάνοντας την τρίτη φετινή νίκη.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Κιάρτσανσον, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα τους (στο 75′ και στο 86′, φτάνοντας τα τρία φέτος), με τους Τζαβίδα -λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς- και Κεσχρίντα να… σερβίρουν.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Κόλμαν πάτησε εξάδα με 11 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα επισκεφθεί την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά.

Ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ήταν πιο δραστήριος και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πίσω από την μπάλα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησε με κάποια γεμίσματα, με την πρώτη του καλή φάση να έρχεται στο 11′ με το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής από τον Ρομπάιγ. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν και ο κύριος εκφραστής των περισσότερων προσπαθειών των γηπεδούχων.

Στο 12′ ο Θανάσης Στάικος αναγκάστηκε να προέβη στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, μιας και ο Σταματελόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μπαλάν να περνά στη θέση του. Στο 14′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκονζάλεθ κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ομάδα των Ιωαννίνων δημιούργησε την πρώτη της στιγμή στο 18′, όταν το σουτ του Τζίμα από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής έφυγε αρκετά πάνω από την οριζόντια δοκό.
Ο Ατρόμητος συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό (ο οποίος δεν ήταν καλός), χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη φάση. Οι προσπάθειες του Ρομπάιγ, στο 24′ από δύσκολη γωνία και στο 27′ εκτός περιοχής, δεν βρήκαν στόχο.

Σταδιακά, από το πρώτο μισάωρο κι έπειτα, ο ΠΑΣ άρχισε να κερδίζει μέτρα προσπαθώντας και να απειλήσει. Μάλιστα, ήταν εκείνος που δημιούργησε και τη σημαντικότερη φάση στο πρώτο ημίχρονο, στο 42′, όταν ο Κιάκος πέρασε υπέροχη κάθετη στον Ροσέρο, ο οποίος εκτέλεσε από δύσκολη θέση εντός περιοχής, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές. Στο 49′ ο Ατρόμητος έφτασε στην πρώτη του τελική εντός στόχου. Ο Ρομπάιγ βρέθηκε σε θέση βολής στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκανε το πλασέ, με τον Σούλη να μπλοκάρει.

Το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, κάτι στο συνέβαλε ο σαφώς πιο δραστήριος ΠΑΣ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να είναι εκείνοι που άνοιξαν το σκορ! Στο 62′ ο Άγγελος Αγγελάκης καταλόγισε φάουλ περιμετρικά της περιοχής του Ατρομήτου, ύστερα από μαρκάρισμα του Ντε Μποκ στον Ροσέρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σόρια, ο οποίος βρήκε τον Παντελάκη στην «καρδιά» της περιοχής, με τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους σκοράροντας με σκαστή κεφαλιά.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι απάντησαν. Για να γίνει αυτό, ο Κόλμαν είχε περάσει τον Τζαβίδα στο ματς (στο 74′ αντί του Κλωναρίδη), με τον νεαρό φορ να βγάζει αμέσως ασίστ.

Στο 75′, λοιπόν, ο Μουνίθ άλλαξε καταπληκτικά το παιχνίδι, βγάζοντας στο πρώτο δοκάρι στον Τζαβίδα, εκείνος έβαλε το πόδι του, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο, απ’ όπου ο Κιάρτανσον την έστειλε στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ συνέχισε με τρία στόπερ απέναντι στα δύο στόπερ και το… μομέντουμ του Ατρομήτου. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ολική ανατροπή, στο 86′: Υπέροχη κυκλοφορία από τους Περιστεριώτες, άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα, με τον Κεσχρίντα να βρίσκει με εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα τον Κιάρτανσον, ο οποίος σκόραρε από κοντά. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το πολύτιμο «τρίποντο».

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης, Ντε Μποκ – Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (61′ Μουνίθ), Κουέν (60′ Έρλινγκμαρκ) – Κλωναρίδης (73′ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (90’+2′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης – Σόρια (88′ Μορέιρα), Εραμούσπε, Παντελάκης, Ποζνάνσκι – Καραχάλιος, Τζίμας, Μπιλμπάο – Ροσέρο, Σταματελόπουλος (12′ λ.τρ. Μπάλαν), Κιάκος (81′ Μπαγκαλιάνης).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment