PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μαφιόζικη δολοφονία 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο


Περισσότερες από 15 σφαίρες έριξε ο ένοπλος που δολοφόνησε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου τον 53χρονο επιχειρηματία Ν.Κ., ο οποίος είχε σωθεί από θαύμα το καλοκαίρι του 2020 όταν και πάλι είχε γίνει στόχος δολοφονικής ενέδρας.

Ένα… προαναγγελθέν «συμβόλαιο θανάτου» εκτελέστηκε το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Ζακύνθου, με τον 54χρονο επιχειρηματία Δ.Κ. να πέφτει νεκρός σχεδόν 10 μήνες μετά τη σύζυγο του Χ.Κ. –η οποία δολοφονήθηκε από λάθος καθώς και τότε στόχος ήταν αυτός.

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο (σ.σ. ασημί με φιμέ τζάμια) σταμάτησε έξω από το κατάστημα που βρίσκονταν ο 54χρονος και ο συνοδηγός πυροβόλησε τουλάχιστον 15 φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov.

Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα βρέθηκε φλεγόμενο στην περιοχή Αμπελόκηποι Ζακύνθου, ενώ οι εκτελεστές είχαν αφήσει μέσα και το όπλο.

Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι έχουν ήδη διαφύγει από το νησί, πιθανότατα με κάποιο σκάφος από τη νότια πλευρά της Ζακύνθου, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερες τις έρευνες.

Τι είχε συμβεί πέρυσι

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν ο Δ.Κ. είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των εκτελεστών, ωστόσο, παρότι τραυματίστηκε βαριά διέφυγε τον κίνδυνο.

Δεν στάθηκε όμως τόσο τυχερή η 37χρονη, επίσης επιχειρηματίας, σύζυγος του η οποία έπεσε νεκρή από τις σφαίρες των εκτελεστών, που είχαν ντυθεί με στολές που προσομοίαζαν στις αστυνομικές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το θύμα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε καταγγελίες για τη «μαφία της Ζακύνθου» και για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ φέρεται να είχε πει ότι γνωρίζει πως μετά απ’ αυτό θα τον σκοτώσουν.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές που αναζητούν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται από την Αθήνα και κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 37χρονης είχε εντοπιστεί στην περιοχή Πόρτο Ρόμα στο Βασιλικό ένα φουσκωτό σκάφος 10 μέτρων, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να φύγουν από το νησί.

Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να ρυμουλκηθεί το σκάφος και να γίνει η ανέλκυσή του λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment