PeristeriNews.gr
Lifestyle

Μάχη για τα Όσκαρ 2013



Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε η λίστα υποψηφιοτήτων για τα φετινά Οσκαρ.

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε η λίστα υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, η οποία ανακοινώθηκε σε μια λιτή τελετή στο Λος Άντζελες από τον παρουσιαστή της βραδιάς Σεθ Μακ Φάρλαντ και την ηθοποιό Εμα Στόουν.

Η μάχη της 24ης Φεβρουαρίου θα δοθεί ανάμεσα στον «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και τη «Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι, ταινίες που ηγούνται της κούρσας με δώδεκα και έντεκα υποψηφιότητες, αντίστοιχα. Ο «Οδηγός αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ έλαβε οκτώ υποψηφιότητες κι έγινε η πρώτη ταινία των τελευταίων τριάντα ετών με παρουσία και στις τέσσερις κατηγορίες ερμηνείας.

Ισάριθμες υποψηφιότητες απέσπασαν και οι «Άθλιοι» του Τομ Χούπερ, ενώ η «Επιχείρηση Αργώ» του Μπεν Άφλεκ προτάθηκε για επτά Όσκαρ. Τη λίστα των εννιά υποψηφίων για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας συμπληρώνουν τα «Μυθικά πλάσματα του Νότου», «Ντάνγκο ο τιμωρός», «Αγάπη» και «Zero Dark Thirty».

Ο Τζέιμς Μποντ δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να διακριθεί σε κάποια από τις μεγάλες κατηγορίες, με το «Skyfall» να ξεχωρίζει σε πέντε δευτερεύουσες, μεταξύ των οποίων Καλύτερου Soundtrack, ενώ αίσθηση αποκαλεί η απουσία των ονομάτων του Κουέντιν Ταραντίνο, της Κάθριν Μπίγκελοου και του Μπεν Άφλεκ από τη λίστα των υποψηφίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας, παρά το γεγονός ότι οι ταινίες τους είναι στις «εννιά».

Οι πέντε που ξεχώρισαν είναι ο Σπίλμπεργκ, ο Λι, ο Ο’ Ράσελ, ο Χάνεκε και ο Ζάιτλιν.

Η εννιάχρονη Κουανβεζενέ Γουόλις είναι η νεότερη υποψήφια στην ιστορία για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η Εμανουέλ Ρίβα, στα 85 της, η γηραιότερη. Οι δυο τους θα έχουν να ανταγωνιστούν τις Ναόμι Γουότς, Τζένιφερ Λόρενς και Τζέσικα Τσάσταϊν, τη στιγμή που στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου θα κονταροχτυπηθούν οι Εϊμι Ανταμς, Σάλι Φιλντ, Αν Χάθαγουεϊ, Ελεν Χαντ και Τζάκι Γουίβερ.

Σε ό,τι αφορά τους ανδρικούς ρόλους, δεν υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις, με τις υποψηφιότητες των Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ντένζελ Ουάσινγκτον και Χοακίν Φίνιξ να θεωρούνται δεδομένες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο πλευρό τους επελέγησαν και οι Μπράντλεϊ Κούπερ και Χιου Τζάκμαν. Για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου υποψήφιοι είναι ο Αλαν Αρκιν, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Τόμι Λι Τζόουνς, ο Κρίστοφ Βαλτζ και ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Σταρόβα

Peristeri News

Στην Εντατική ο Δημήτρης Σταρόβας με εγκεφαλικό

Peristeri News

Παρατράγουδα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Peristeri News

Leave a Comment