PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μάχη δίνει η 34χρονη Ιωάννα – Στο νοσοκομείο για ακόμη τρεις μήνες


Συνεχίζει να δίνει μάχη η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα και τώρα υποφέρει τόσο με σωματικά, όσο και με ψυχικά τραύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, το θύμα θα μείνει για άλλους τρεις μήνες στο νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε 30 χειρουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση, αρνήθηκε να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέα.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι του θύματος

Την έλλειψη ακόμη και μιας έκφρασης συμπάθειας προς το θύμα από την πλευρά της συλληφθείσας, τονίζουν οι συνήγοροι της 34χρονης, Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας, οι οποίοι βρέθηκαν την Τετάρτη στον ανακριτή, μεταφέροντας την ηθική ικανοποίηση της Ιωάννας και την ανάγκη για έμπρακτη μετάνοια της 35χρονης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι η συμπεριφορά της 35χρονης προσβάλλει τόσο την Ιωάννα και την οικογένειά της, όσο και την ίδια την 35χρονη, αλλά και τη δικαιοσύνη.

«Η οικογένεια περιμένει με στωικότητα και ηρεμία να έρθει κάποιος να απολογηθεί. Η συγγνώμη θα έπρεπε να ήταν η κορωνίδα αυτής της υπόθεσης. Τι διδάσκουμε στην κοινωνία; Ότι διαπράττουμε ένα έγκλημα και παραμένουμε σιωπηλοί, αλλά με το που εισαγόμαστε στο κατάστημα κράτησης διεκδικούμε τα δικαιώματά μας;», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατηγορουμένη είναι η δράστιδα. Η υπόθεση είναι δεμένη. Είναι από τις πλέον δεμένες υποθέσεις που εισάγονται στις δικαστικές αίθουσες», πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής.

Τη στάση της 35χρονης κατηγορούμενης σχολίασε και ο κ. Λύτρας, αναφέροντας: «Περίμενα κάποια στιγμή να ακούσουμε μία συγγνώμη, την οποία δεν ακούσαμε. Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει.

Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα, η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει».

Τέλος, τόνισε πως: «Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα».

Σχεδίαζε την επίθεση ενώ έστελνε μηνύματα στην Ιωάννα

Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι έστελνε συνεχώς μηνύματα στην 34χρονη Ιωάννα για να μαθαίνει αν ο 40χρονος άνδρας τής έκανε και αλλά αιτήματα φιλίας στο Facebook.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα μηνύματα αυτά, στα οποία – με άνεση και φιλική διάθεση – η κατηγορούμενη ζητούσε να μάθει από την Ιωάννα αν είχε υπάρξει και νέα ενόχληση από τον 40χρονο, παρά το γεγονός ότι εκείνη από τη πρώτη στιγμή όχι μόνο τον είχε μπλοκάρει αλλά του είχε εξηγήσει ότι δεν επιθυμεί καμία περαιτέρω επικοινωνία.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι:

Κατηγορούμενη: «Έλα κοριτσάκι, καλημέρα, είσαι καλά;»

Ιωάννα: «Ναι κοριτσάκι μου, μια χαρά. Εσύ; Ελπίζω να πήγαν όλα καλά τα πράγματα με τον άλλον»

Κατηγορούμενη: «Καλά και εγώ ρε Ιωάννα, έτσι λέω, για να δούμε. Σε ξαναενόχλησέ;»

Ιωάννα: «Όχι, όχι, θα στο έλεγα αν ήταν»

Κατηγορούμενη: «Εντάξει, ξέρεις πώς σε ρωτάω. Σου είμαι υπόχρεη και το εκτιμώ πολύ»

Ιωάννα: «Μακάρι να πάνε όλα καλά».

Τον Μάιο του 2019 η κατηγορούμενη με αφορμή τις κοινωνικές ευχές που ανταλλάσσουμε λόγω των γιορτών, ξαναρωτά για το «γνωστό θέμα» όπως η ίδια λέει.

Ιωάννα: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά κοριτσάκι»

Κατηγορούμενη «Όλα καλά, με το γνωστό θέμα είχαμε τίποτα;»

Ιωάννα: «Όχι, τίποτα αφού ξέρεις πως μιλάμε εμείς»

Κατηγορούμενη: «Είπα, μήπως. OK κοριτσάκι φιλιά»

Το πιο ανατριχιαστικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι ενώ σχεδίαζε την επίθεση με το βιτριόλι έστελνε στην Ιωάννα ευχές για τη νέα χρόνια μόλις τον Ιανουάριο του 2020, ενώ λίγους μήνες αργότερα τής έστησε καρτέρι και κατηγορήθηκε ότι έριξε το βιτριόλι.

Κατηγορούμενη: «Κορίτσι χρόνια σου πολλά ό,τι ποθείς»

Ιωάννα: «Ευχαριστώ πολύ. Και εσύ το ίδιο καλή χρόνια»

Κατηγορούμενη: «Επίσης φιλιά πολλά»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment