PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μάχες σώμα με σώμα του Ισραηλινού στρατού με τη Χαμάς


Συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Χαμάς και ισραηλινών στρατιωτών λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν τις τελευταίες ώρες και οι δύο πλευρές, στον απόηχο των δηλώσεων Νετανιάχου το βράδυ του Σαββάτου (29/10) ότι “ο πόλεμος εισέρχεται στην δεύτερη φάση”.

Σε ανάρτηση στο Telegram που δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (29/10), οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι συνεχίζουν “χερσαίες επιχειρήσεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας” και ότι συγκρούστηκαν με ενόπλους της Χαμάς εντός της Γάζας, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον ισραηλινών στρατιωτών.

“Τρομοκράτες που πυροβόλησαν εναντίον [ισραηλινών] στρατιωτών σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας κοντά στην περιοχή Ζικίμ”, ανέφερε. Το Ζικίμ είναι ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λίγα χιλιόμετρα από τη Γάζα.

Νωρίτερα, ο λογαριασμός Telegram των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ-Κασάμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ανέφερε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, υποστηρίζοντας ότι έστησε ενέδρα σε ισραηλινά στρατεύματα εκεί.

Οι IDF δημοσίευσαν επίσης ένα βίντεο που, όπως είπαν, έδειχνε τα άρματα μάχης και άλλα οχήματά τους μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, η προέλευση του οποίου δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητα μέσα.

 

Ένα άλλο βίντεο των IDF δείχνει αεροπορικές επιδρομές στο Μπέιτ Χανούν, στη βορειοανατολική πλευρά της Λωρίδας. Και σε αυτό παρουσιάζονται αποσπάσματα από διαφορετικές τοποθεσίες, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι όλα είναι πρόσφατα πλήγματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment