PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Μ. Τσιώτα: Ο πολιτισμός είναι η αιχμή του δόρατος στο Περιστέρι


Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου, Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου.

Έκανε λόγο για τρομερή ανταπόκριση του κόσμου στην έκθεση «Φυτά και Κήπος», ανακοίνωσε την νέα έκθεση βιβλίου του Δήμου, «Διαβάσματα στο Άλσος» και γνωστοποίησε τις επόμενες δράσεις του Δήμου στο Άλσος Περιστερίου.

Αρχικά, κα. Τσιώτα, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την έκβαση της έκθεσης «Φυτά και Κήπος»;

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μεγάλη έκθεση στο Άλσος Περιστερίου, «Φυτά και Κήπος». Πλέον, προχωρούμε σε καινούργια πολιτιστική δράση, η οποία είναι έκθεση βιβλίου και ονομάζεται «Διαβάσματα στο Άλσος». Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι αποδεικνύεται καθημερινά αυτό που έχει ως αρχή ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, δηλαδή ότι ο πολιτισμός είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της πόλης. Παρά το γεγονός ότι οι εποχές είναι δύσκολες για πολιτιστικές δράσεις, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, λόγω στενού προϋπολογισμού και πολλών άλλων λόγων, το Περιστέρι παρουσιάζει άνθιση στα πολιτιστικά δρώμενα. Αυτό συμβαίνει διότι δουλεύουμε με μεράκι για να πραγματοποιηθούν αυτές οι δράσεις. Πλέον, προσπαθούμε να διαφημίσουμε την πόλη και στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο Αττικής και σίγα-σιγά μπορώ να πω ότι τα καταφέρνουμε. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Φυτά και Κήπος» είδαμε χιλιάδες κατοίκους της Αττικής να επισκέπτονται το Άλσος και να λένε εξαιρετικά λόγια για το Περιστέρι. Μόνο υπερηφάνεια μπορούμε να νιώθουμε γι’ αυτό. Επιπλέον, έχουμε πετύχει και την αποκέντρωση των δράσεων, εννοώντας ότι σε όλα τα θέατρα και χώρους κατά μήκος του Δήμου γίνονται δραστηριότητες.

1002

Για ποιο λόγο το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων γίνονται στο Άλσος Περιστερίου;

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Κατ’ αρχάς είναι σε κεντρικότατο σημείο της πόλης. Επιπλέον, είναι μια έκταση 50 στρεμμάτων, κανένα εκ των οποίων δεν είναι ανεκμετάλλευτο. Η φράση «Άλσος, Οικογένεια, Ζωή» ισχύει περίτρανα σε αυτή την περίπτωση. Οποιαδήποτε οικογένεια και αν εισέλθει στο Άλσος Περιστερίου έχει δεκάδες πράγματα να κάνει. Είτε μπορεί να πάει στις τεράστιες παιδικές χαρές, είτε στο ποδηλατοδρόμιο, είτε στα όργανα γυμναστικής, είτε στο διάδρομο τρεξίματος. Όλοι έχουν κάτι να ασχοληθούν. Σε συνδυασμό με το πράσινο που έχει το Άλσος, το κάνει ξεχωριστό στο είδος του. Στο Άλσος ακολουθούν δεκάδες εκδηλώσεις, οι περισσότερες από σχολεία, όπου οι γονείς θα μπορούν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Αποκορύφωμα όλων των εκδηλώσεων, θα είναι εκείνη της 6ης Ιουνίου, η οποία είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα τραγουδοποιό, Αντώνη Καλογιάννη. Θα συμμετάσχει πλειάδα καλλιτεχνών και σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Αντώνη Καλογιάννη, αφετέρου να μαζέψουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης. Τέλος, στις αρχές Ιουλίου θα υπάρξει και Φεστιβάλ Νεολαίας στο Άλσος.

Θα υπάρξουν δράσεις όλο το καλοκαίρι από το Δήμο;

Φυσικά και θα γίνουν εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα διότι δίνουμε χαρά και χαμόγελο στον κόσμο. Είναι μια τραγική περίοδος για την κοινωνία και η προσφορά αισιοδοξίας στον κόσμο κρίνεται αναγκαία.

Κλείνοντας, μια ερώτηση που αφορά την έκθεση «Φυτά και Κήπος». Πόσο σημαντικό είναι ο κάθε Περιστεριώτης να έχει έστω και μία γλάστρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ένας από τους λόγους που επιδιώξαμε να κάνουμε αυτή την έκθεση ήταν για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, όσον αφορά το περιβάλλον. Όπως ξέρετε, ως Δήμος Περιστερίου συνεχώς προσπαθούμε να αυξάνουμε το πράσινο της πόλης και το έχουμε αποδείξει περίτρανα. Κάθε νέο έργο έχει πράσινο και μάλιστα, αρκετό, δηλαδή δέντρα που τόσο πολύ έχει ανάγκη μια πόλη. Είναι σημαντικό οι δημότες να καταλάβουν ότι ακόμα και μία μικρή γλάστρα στο μπαλκόνι τους είναι «ανάσα» πνοής. Αξίζει να αναφέρω ότι στην έκθεση «Φυτά και Κήπος» υπήρχαν γεωπόνοι που έδειχναν στον κόσμο πως μπορεί να μετατραπεί μια ταράτσα σε κήπο. Αυτές οι παρουσιάσεις είχαν μεγάλη ανταπόκριση και θεωρώ πως καταφέραμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου.

all 37-10

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment