• Παρασκευή, 7 Μάι, 2021

Μ. Τσαβούσογλου: Συγγνώμη Ελλάδα που λέω ακόμη «Μακεδονία»

Peristeri News
Peristeri News
Δεκ01/ 2019

Σε νέα πρόκληση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επέμεινε στη χρήση του όρου «Μακεδονία» αναφερόμενος στη γειτονική χώρα.

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω “Μακεδονία”. Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας» ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, στο περιθώριο παρουσίας του σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών, που διοργανώθηκε στην Τουρκία.

Ο κ. Τσαβούσογλου βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, για εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

«Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.