Κοινωνία

Μ. Θεοδωράκης: Ο βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός

Το άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου σχολίασε, με δήλωσή του, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

«Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος “κουτσός” (με “κουτσή” πλειοψηφία), με μια “κουτσή” Βουλή και “κουτσή” κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα “πόδι” (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!», αναφέρει αρχικά ο σπουδαίος δημιουργός και συνεχίζει:

«Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί “κουτσή πλειοψηφία”, όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα».

«Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει “ευκολόπιστος και προδομένος” κατά τη ρήση του εθνικού μας ποιητή», ο ίδιος και κλείνει, τονίζοντας:

«Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή η τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει, ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!».

Related posts

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.026 rapid test – 1.493 θετικά την Παρασκευή 30/9

Peristeri News

Διακοπή κυκλοφορίας στον ΗΣΑΠ από τρακάρισμα αυτοκινήτου

Peristeri News

Leave a Comment