PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Συρεγγέλα: Με πράξεις βοηθάμε τη νέα γενιά και στηρίζουμε τις οικογένειεςΤις πολιτικές και τις δράσεις της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων ζευγαριών και των οικογενειών της χώρας παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα στεγαστική πολιτική «Σπίτι μου».

Η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη ημέρα στηρίζει έμπρακτα τους νέους και τους πιο ευάλωτους πολίτες της χώρας και προωθεί ένα πλέγμα οριζόντιων μέτρων σε όλους τους τομείς πολιτικής για τη στήριξη της οικογένειας, την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής και την ουσιαστική ισότητα των φύλων».

Τα μέτρα της νέας στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: άτοκα ή χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας έως 39 ετών, τη διάθεση σπιτιών που θα απελευθερωθούν από το πρόγραμμα «Εστία» σε πολύτεκνους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και την Κοινωνική Αντιπαροχή μέσω της ΔΥΠΑ. Επίσης, με τη νέα στεγαστική πολιτική θα αξιοποιηθούν ακίνητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά.

«Η νέα στεγαστική πολιτική θα συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη των νέων και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού» δήλωσε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «όλος αυτός ο σχεδιασμός και οι πολιτικές μας έχουν έναν κοινό παρονομαστή, το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό του 2018. Το πόρισμα στο οποίο τότε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει».

Σύμφωνα με το πόρισμα, η στεγαστική πολιτική πρέπει να στραφεί κυρίως στην ενίσχυση των νέων ζευγαριών ή μόνων γονέων για τους οποίους η έλλειψη σταθερής και οικονομικά προσιτής στέγης είναι εμπόδιο για τη δημιουργία ή/και τη συντήρηση οικογένειας.

«Αυτό ακριβώς καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα, τη σταθερή και οικονομικά προσιτή στέγη για νέους ανθρώπους. Κι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι η αρχή, ούτε είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα» υπογράμμισε η Υφυπουργός και παρουσίασε όλα όσα έχουν γίνει από το 2019 και αναφέρονται στο συγκεκριμένο πόρισμα.

Η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε:

·         Στις «Νταντάδες της γειτονιάς»

·         Στη χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ σε ευρύ κύκλο δικαιούχων

·         Στην αύξηση αφορολογήτου ορίου στα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

·         Στη μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη από 24% σε 13%

·         Στην Κατάργηση για τους πολυτέκνους του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για εξαθέσιο και άνω επιβατικό ΙΧ.

·         Στην διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

·         Στη σταδιακή προσαρμογή των σχολικών ωραρίων στα ωράρια πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων.

·         Στη διεύρυνση της χρηματοδότησης και των εισοδηματικών κριτηρίων για το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας.

·         Στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

·         Στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

·         Και στις πολιτικές για την επιστροφή στην Ελλάδα νέων που έφυγαν στο εξωτερικό, δίνοντάς τους φορολογικά κίνητρα.

«Εμείς, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάσαμε για πρώτη φορά και εφαρμόζουμε μία εθνική, συνολική, συγκροτημένη δημογραφική πολιτική. Με πράξεις βοηθάμε τη νέα γενιά και στηρίζουμε τις οικογένειες», σημείωσε η κα Συρεγγέλα.

Όσον αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των ευάλωτων θυμάτων, η Υφυπουργός στηλίτευσε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται υποκριτικά και εκμεταλλεύεται τον πόνο των θυμάτων και των οικογενειών τους για την άσκηση μικροπολιτικής και για να πουλάει ελπίδα σε ανθρώπους που χρειάζονται πραγματική προστασία και ουσιαστικά μέτρα».

Όπως ανέφερε η κα Συρεγγέλα, «η προστασία των θυμάτων επιτυγχάνεται με πρακτικά και ολιστικά μέτρα, με μέτρα που λαμβάνουμε, όπως με την ενεργοποίηση του Προγράμματος Νομικής Βοήθειας που παρέχεται στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στο Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ και οι οποίες μπορούν να έχουν δωρεάν δικηγόρο, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων. Προσφέρουμε επίσης δωρεάν διαμονή και σίτιση σε γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους σε Ξενώνες, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Προσφέρουμε ολιστική βοήθεια και στήριξη σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Νίκος Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για αξιόπιστη αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση του TikTok

Peristeri News

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του (pic)

Peristeri News

Νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός ταξιδιού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment