PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ. Παπαϊωάννου: «Διώξτε τα τσαντίρια από το Σύνταγμα»


«Οι πλατείες είναι στο σπίτι του καθενός, αυτού που δεν έχει δουλειά. Άλλο όμως η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Παπαιωάννου.

«Οι πλατείες είναι στο σπίτι του καθενός, αυτού που δεν έχει δουλειά. Άλλο όμως η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα. Δεν τους δικαιολογώ που είναι εκεί. Να γίνονται διαμαρτυρίες που είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, αλλά αυτή η κατάσταση αδικεί την εικόνα της Αθήνας, πεθαίνει τη χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου, δεν έχουμε το δικαίωμα να δίνουμε αυτή την εικόνα» Παρέμβαση στον Δήμο Αθηναίων αλλά και στη μείζονα αντιπολίτευση του δήμου να αναλάβουν πρωτοβουλία, για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος, ωστόσο, τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι οξυγόνο της δημοκρατίας. O κ Παπαϊωάννου σήλωσε ότι μόνο μέσα από τον διάλογο μπορεί να βρεθεί λύση και όχι με την επέμβαση των ΜΑΤ ή της εισαγγελίας.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα φαινόμενα προπηλακισμών και φραστικών επιθέσεων εις βάρος βουλευτών και μελών της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η βία αποτελεί τον χειρότερο εχθρό της δημοκρατίας και της ανάπτυξης του τόπου και δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα ή σκληρές νομοθετικές παρεμβάσεις. Όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά και πολιτικά. «Τέτοια φαινόμενα έχουν οδηγήσει σε ανώμαλες καταστάσεις» ανέφερε, προσθέτοντας πως τα ονόματα των πρωταγωνιστών έχουν αναφερθεί.

Ζήτησε, μάλιστα, από τον κ. Τσίπρα, ως πρόεδρο μεγάλης κοινοβουλευτικής ομάδας με πολλές συνιστώσες, να αποδοκιμάσει και κάποιον που είναι γραμματέας ή προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πολλές φορές τα φαινόμενα αυτά δεν προέρχονται μόνο από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Όσον αφορά στην έρευνα για τους στημένους αγώνες, ζήτησε να σταματήσει οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.

«Να τελειώσει αυτό παραμύθι, για όλα φταίνε οι πολιτικοί. Επιτέλους, ας κάνει τη δουλειά της η αθλητική δικαιοσύνη, να προχωρήσει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και να το κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο διανομής των εφημερίδων και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών, είπε επίσης ότι κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν το μέγιστο αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών και να βάλουν… νερό στο κρασί τους.

Τέλος, μιλώντας για το θέμα της Siemens, προανήγγειλε ότι δεν θα είναι μόνο διοικητικές οι ποινές, συμπληρώνοντας ότι θα έχει γίνει γνωστή η συνολική απόφαση της κυβέρνησης έως ότου συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής η παραπομπή σε προανακριτική, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο αποζημίωσης για ηθική βλάβη.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην πρόσφατη ολομέλεια της FATF στο Μεξικό αποφασίστηκε η έξοδος της Ελλάδας από τη λεγόμενη γκρίζα λίστα των χωρών που παρουσιάζουν στρατηγικές αδυναμίες στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment