PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μ-Λ ΚΚΕ: Καμιά ανακωχή!


Κάτω η πολιτική που δολοφονεί και φτωχαίνει το λαό και τη χώρα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές στη (χθεσινή) σημερινή μεγαλειώδη πορεία στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες σοβαροί τραυματισμοί, προσαγωγές διαδηλωτών και κατάσταση ασφυξίας από τα εκατοντάδες δακρυγόνα.

Τριαντάχρονος διαδηλωτής σε προθανάτια κατάσταση, δεκάδες άλλοι με σπασμένα κεφάλια, χέρια και πόδια στο νοσοκομείο Νίκαιας και στο ΚΑΤ.

Το όργιο της βίας και της τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής κάτω από τις οδηγίες της πιο ξενόδουλης και ληστρικής κυβέρνησης που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος συνδέεται με ένα νήμα με τα αντιλαϊκά μέτρα που φτωχαίνουν το λαό και τη χώρα. Αυτή η ξενόδουλη πολιτική είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η καταιγίδα του μνημονίου συναντά την οργή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ξεσήκωσε μαζικούς πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις κλάδων που έδειξαν την αγωνιστική θέληση της εργατικής τάξης να ανατρέψει την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου.

Ωστόσο ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, δεν έφερε εκείνο που προσδοκά η εργατική τάξη, γιατί οι δυνάμεις που κυριαρχούν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υπονομεύουν αυτόν τον αγώνα και τους στόχους του. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κινούμενες σαν παραρτήματα της κυβερνητικής πολιτικής στο εργατικό κίνημα, έχουν υποκλιθεί στην πολιτική του μνημονίου και έχουν φρενάρει τις προσπάθειες να αναπτυχθεί ένας οργανωμένος, αλληλέγγυος, διευρυνόμενος και κλιμακούμενος πανεργατικός αγώνας. Τα ξεχωριστά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ υπονομεύουν, επίσης, την ενωτική κινητοποίηση της εργατικής τάξης που θα έδινε μεγαλύτερη ισχύ και αποτελεσματικότητα στη μαζική πάλη της.

Ο εργατοϋπαλληλικός αγώνας μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο αν απομονωθεί η πολιτική του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και ξεπερασθούν πρακτικές που εξασθενούν την ενότητα και τη μαζικότητά του, αν στηριχθεί στην πιο πλατιά κινητοποίηση εργαζομένων σε πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και μαζικά ενωτικά συλλαλητήρια, στην εργατοϋπαλληλική αλληλεγγύη, στο συντονισμό των εργατικών αγώνων, σε ένα πρόγραμμα οργανωμένης, συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης πάλης του εργατικού κινήματος που θα δίνει έγκαιρα και αποφασιστικά κάθε μάχη για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και θα έχει σταθερό στόχο την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.

Η εμπειρία και από την πάλη κατά της πολιτικής του μνημονίου δείχνει πως για να δοθούν νικηφόρα οι μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της ταξικής αγωνιστικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το εργατικό κίνημα χρειάζεται ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση και ισχυρή πραγματική αριστερή πολιτική στήριξη για να πετύχει τους στόχους του, δυο προϋποθέσεις που συνδέονται άρρηκτα με την υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

-Κάτω η κρατική τρομοκρατία – Όλοι στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο

-Κάτω η πολιτική της ανεργίας, της πείνας και της χρεοκοπίας κυβέρνησης-πλουτοκρατικής ολιγαρχίας-ΕΕ.
-Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ
– Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment