PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λούτσα: Ταυτοποιήθηκαν τα έξι θύματα


Μέλη της πανίσχυρης τουρκικής μαφιόζικης οργάνωσης του Νονού Μπαρίς Μπογιούν που καταζητούν οι τουρκικές Αρχές και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία, όπου διαφεύγει, ήταν οι έξι νεκροί Τούρκοι στην Αρτέμιδα.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν 4 όπλα, δύο εκ των οποίων ήταν πιστόλια.

Στην κατοχή του 32χρονου Τούρκου που εντοπίστηκε με πλαστά πορτογαλικά έγγραφα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό την Μυτιλήνη, βρέθηκαν και 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών που έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Η Αστυνομία έχει πληροφορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή του με την υπόθεση, που διερευνάται ενώ υπάρχουν στοιχεία που τον “καίνε”:

  • Το έγκλημα τελέστηκε 20 λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρτέμιδα.
  • Στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 για Μυτιλήνη.
  • Στις 20:30, συνελήφθη

Τα κινητά τους τηλέφωνα ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων και έχουν καταφέρει να εξάγουν χρήσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα. Η εγκληματική ομάδα δρούσε, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Η είδηση της ομαδικής δολοφονίας έχει γίνει πρώτη είδηση στην Τουρκία, φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με συνεχείς αναφορές στην δράση της «συμμορίας με τις μοτοσικλέτες», που εφορμούν έτσι και γαζώνουν τους στόχους τους.

Οι λογαριασμοί που έχουν ανοιχτοί είναι πολλοί τόσο με αντίπαλες τουρκικές μαφιόζικες οργανώσεις, όπως ένα άτομο που δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Γαλλία, όσο και με άλλες εγκληματικές οργανώσεις, όπως η διαβόητη «Σκάλιαρι» του Μαυροβουνίου.

Το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε το κρησφύγετο των θυμάτων σε σπίτι στην Λούτσα που βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της εκτέλεσης, αλλά και ένα σπίτι στην περιοχή του Φαλήρου που βρέθηκε σήμερα, στο οποίο διέμενε ο συλληφθείς Τούρκος.

Τα θύματα γνώριζαν φαίνεται πως ήταν στόχοι, είχαν έρθει από το εξωτερικό και μετακινούνταν συνεχώς για να μην τους βρουν οι εγκληματίες που τους καταδίωκαν. Οι δολοφόνοι τους εντόπισαν ακριβώς την στιγμή που ήταν έτοιμοι να μετακινηθούν ξανά.

Εντοπίστηκε και δεύτερο κρησφύγετο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την σκιαγράφηση του προφίλ τόσο των έξι ανδρών που εκτελέστηκαν στη Λούτσα όσο και των δραστών.

Οι Αρχές εντόπισαν γενετικό υλικό στο σπίτι όπου φέρεται ότι διέμεναν οι έξι και πλέον η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει όλα τα θύματα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντόπισαν και δεύτερο κρησφύγετο των έξι Τούρκων. Οι εν λόγω φέρονται να άλλαζαν συνεχώς σπίτια για να κρυφτούν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τουρκική αστυνομία, καθώς τα θύματα φέρεται να ανήκουν σε ομάδα σκληρών κακοποιών που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε δολοφονίες.

Η δολοφονία στη Γαλλία και η συμμορία «Dalton»

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ σχετίζουν την υπόθεση με μία διπλή ανθρωποκτονία στη Γαλλία, η οποία έφερε τη σφραγίδα της συμμορίας «Dalton», με επικεφαλής τον Τούρκο ποινικό Μπαρίς Μπογιούν.

Τα θύματα της δολοφονίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA και πληροφορίες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, φέρονται να ανήκαν στην εγκληματική ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, στον οποίο αποδίδονται μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία και Γαλλία.

Το ένα από τα θύματα της Λούτσας, με στοιχεία Ντορούκ Μπ., πριν από λίγους μήνες είχε καταφέρει να διαφύγει από καταδίωξη με Τούρκους αστυνομικούς. Είχε συλληφθεί, ωστόσο, ένας συνεργός του την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει στη Γεωργία. Ανακρινόμενος είχε ομολογήσει ότι ο Ντορούκ Μπ. είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα κατέφυγαν και ορισμένα ακόμη από τα μέλη της συμμορίας του Μπογιούν μετά από διπλή ανθρωποκτονία στη νοτιοανατολική Γαλλία, που αποδίδεται στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε, οι έξι ήρθαν στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενώ την τελευταία εβδομάδα είχαν εγκατασταθεί σε σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης στην περιοχή της Λούτσας κοντά στο σημείο της δολοφονίας τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment