PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: Στις φλόγες ουρανοξύστης 24 ορόφων


Σε τραγωδία τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών.

Προς το παρόν, 50 ένοικοι από τον πύργο διαμερισμάτων έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία ασθενοφόρων στην Βρετανία.

Ο πρώτος αυτός απολογισμός κινδυνεύει να αυξηθεί, αφού υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του 27ώροφου κτιρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους από τον δεύτερο και πάνω στο κτίριο αυτό το οποίο έχει 130 διαμερίσματα.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου.

london_fire-tower-2

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουγαν κραυγές από το κτίριο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα που εμφανίστηκε να κουνά ένα άσπρο πανί σε ένα παράθυρο.

Ο Τζόντι Μάρτιν, που έφθασε στον τόπο της καταστροφής μαζί με το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, διηγήθηκε στο BBC ότι άκουσε κραυγές και είδε έναν άνθρωπο να πέφτει στο κενό και μία γυναίκα να κρατά το παιδί της στο παράθυρο.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπάρχουν θύματα.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία μπορεί να ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κτιρίου.

Κάποιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι τους έγιναν συστάσεις να παραμείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους στην περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ ο σύλλογος ενοίκων του κτιρίου είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο Καν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment