PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λονδίνο: Μαροκινο-Ιταλός ο τρίτος δράστης


Ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο ήταν ο Μαροκινο-Ιταλός Γιούσεφ Ζάγμπα, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Την πληροφορία είχε μεταδώσει νωρίτερα η Corriere della Sera. Το 2016, οι ιταλικές αρχές εμπόδισαν τον Γιούσεφ Ζάγμπα να ταξιδέψει στην Συρία και ειδοποίησαν για τις κινήσεις του τις βρετανικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

london_youssef-zaghba

Πηγή των ιταλικών υπηρεσιών Πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης είχε ιταλίδα μητέρα και μαροκινό πατέρα.

Είχε γεννηθεί στο Μαρόκο το 1995.

Τον Μάρτιο του 2016, οι ιταλικές αρχές τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο της Μπολόνια (όπου τα τελευταία χρόνια ζει η μητέρα του), ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Τουρκία.

Στο κινητό του είχαν εντοπιστεί εικόνες και βίντεο που κρίθηκαν φανατικού, εξτρεμιστικού περιεχομένου.

Στην Ιταλία κατηγορήθηκε για διεθνή τρομοκρατία αλλά απαλλάχθηκε στη συνέχεια από την κατηγορία αυτή. Οι ιταλικές αρχές, πάντως, είχαν ειδοποιήσει εκείνες του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ύποπτες μετακινήσεις του.

Οι άλλοι δύο δράστες

Τη Δευτέρα, η βρετανική αστυνομία κατονόμασε δύο από τους δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου.

london_attackers

Ο πρώτος είναι ο 27χρονος Κουράμ Μπατ. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και ζούσε επί χρόνια στο Barking του ανατολικού Λονδίνου.

Η Scotland Yard σημείωσε πως ήταν ήδη γνωστός εδώ και δύο χρόνια στις βρετανικές αρχές, ωστόσο δεν υπήρχε καμία πληροφορία που να υποδήλωνε ότι θα εξαπέλυε τρομοκρατική επίθεση και γι’αυτό η έρευνα σταμάτησε. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο Μπατ ήταν βρετανός πολίτης γεννημένος στο Πακιστάν.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, 30 ετών, κάτοικος Barking και πιθανότατα Μαροκινής και Λιβυκής καταγωγής. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία και κυκλοφορούσε και με την ταυτότητα Ρασίντ Ελκντάρ, ηλικίας 25 ετών.

Ο Μπατ είχε εμφανιστεί πέρσι σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο: “Οι γείτονές μου οι τζιχαντιστές”, ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, οι τρεις έπεσαν με το φορτηγό τους σε πεζοδρόμιο στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη συνέχεια άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια σε θαμώνες παμπ και εστιατορίων, σκοτώνοντας εφτά άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment