PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Lockdown: Έρχεται χαλάρωση μέτρων – Τι θα ισχύσει για σχολεία, μετακινήσεις


Lockdown: Μια «ανάσα» πριν την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων που αφορούν στη  μερική χαλάρωση των μέτρων του lockdown, βρίσκεται η χώρα, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις που αφορούν στη  μερική χαλάρωση των μέτρων του lockdown προκειμένου να επανεκκινήσουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο Τετάρτη  ώστε να καταλήξει σε ένα πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και έπονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης 30 Μαρτίου, μπορεί να είπε πως είναι λάθος να μιλάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων «είναι σαν να λέμε ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα», ωστόσο σημείωσε πως ο εγκλεισμός δεν μπορεί να τραβήξει επί μακρόν. Μιλώντας για το λιανεμπόριο
πρότεινε να λειτουργήσουν μόνο τα μικρά μαγαζιά με ραντεβού και με κόφτη 3 ωρών, ενώ θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στα μαγαζιά, ίσως και διπλή μάσκα. Πρότεινε δε να ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις, παρά να γίνεται αυτό που γίνεται τώρα στις πλατείες.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός δήμου

Με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σε παραλίες και πάρκα, που είδαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,   το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τα όρια του οικείου δήμου μάλλον δεν μπορεί να λάβει άλλη παράταση, δεδομένου μάλιστα ότι οι πολίτες μπορούσαν να φύγουν από τα όρια του δήμου τους στέλνοντας 6 στο 13033 με την αιτιολόγηση πως μεταβαίνουν σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής. Αναμένεται λοιπόν η οριστική απόφαση από τους ιθύνοντες.

Για τα σχολεία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιστήμονες την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, αλλά όχι για την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Και αυτό γιατί εκτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα των σχολείων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πότε θα είναι διαθέσιμα στην χώρα μας τα self tests τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για καθηγητές και μαθητές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment