• Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Λιβύη: Τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία με την Τουρκία

Peristeri News
Δεκ08/ 2019

Σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «σχετικά με τους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας καθώς και με τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια», ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης, η κυβέρνηση ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να φέρουν σε ισχύ τα δύο μνημόνια που υπεγράφησαν στις 27 Νοεμβρίου. Τα κείμενα των συμφωνιών πρόκειται να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Λιβύης στις αρχές του 2020, προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο επικυρώθηκε από το Κοινοβούλιο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εστάλη στον ΟΗΕ.

«Έχει υπογραφεί ένα κείμενο συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης και η βουλή μας πέρασε τη συμφωνία ενάντια στις προσπάθειες για περιορισμό των θαλάσσιων ορίων δικαιοδοσίας μας. Εγώ το υπέγραψα και έτσι τώρα έχει σταλεί στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «έχει δημιουργηθεί μία ωραία γραμμή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε σήμερα το κείμενο του μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών προϊόν εκβιασμού και επανέλαβε ότι είναι απολύτως κενό περιεχομένου.

Ετικέτες: ,