PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λιτότητα στην Πορτογαλία


Προϋπολογισμό λιτότητας, ο οποίος έχει στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 7,3% στο 4,6%, ενέκρινε το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας.

Προϋπολογισμό λιτότητας, ο οποίος έχει στόχο τη μείωση του ελλείμματος από το 7,3% στο 4,6%, ενέκρινε το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, με τις ψήφους των κυβερνώντων σοσιαλιστών, ενώ η κεντροδεξιά αντιπολίτευση απείχε.

Ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπει μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο. Προβλέπει μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, αύξηση κατά δύο μονάδες του ΦΠΑ στο 23%, πάγωμα των συντάξεων και κατάργηση ή επιβολή ανωτάτων ορίων σε κοινωνικές παροχές.

Στο μεταξύ, η πορτογαλική κυβέρνηση διαψεύδει ότι της ασκείται πίεση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αρκετές χώρες της ευρωζώνης για να ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Την ίδια ώρα στο Βερολίνο, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ότι ασκεί πιέσεις στην Πορτογαλία για να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος διάσωσης της Ιρλανδίας, οι χρηματαγορές εκτιμούν ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη χώρα της ευρωζώνης που θα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ενδειξη της ανησυχίας των επενδυτών είναι ότι τα επιτόκια του πορτογαλικού χρέους για διάστημα δέκα χρόνων συνέχισαν και σήμερα να αυξάνονται, ξεπερνώντας το 7%, ένα ιστορικό όριο που έφθασαν για πρώτη φορά στα μέσα Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment