PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λήψη μέτρων για τους ανέργους ζητά η ΔΗΜΑΡ



Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, η ΔΗΜΑΡ ζητεί έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των ανέργων.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, η ΔΗΜΑΡ ζητεί έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των ανέργων. Η Δημοκρατική Αριστερά ζητεί την ανάληψη δράσης κυρίως σε ό,τι αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει ενήλικας εργαζόμενος, οι μακροχρόνια άνεργοι με παρωχημένες ειδικότητες και οι άνεργοι άνω των 55 ετών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ προτείνει την αναμόρφωση των Συστημάτων Επιδότησης Ανεργίας, με στόχο την αύξηση του χρόνου επιδότησης και τη διεύρυνση των ωφελούμενων, αλλά και την υγειονομική περίθαλψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων.

Τονίζει την ανάγκη για έκτακτες δράσεις ένταξης των ανέργων σε προγράμματα «άμεσης δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», εργασιακής τοποθέτησης και κατάρτισης.

Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων, σύμφωνα με την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να γίνει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη

Peristeri News

Leave a Comment