PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λήμνος: Σε καραντίνα πλοίο για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού


Δεμένο στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο παραμένει από τα ξημερώματα το πλοίο Blue Star Mykonos, καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ελήφθη επίχρισμα και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα στο ΑΧΕΠΑ.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό.

Στο «Blue Star Μύκονος» επιβαίνουν 343 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα. Συνολικά 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο που αποβιβάσθηκαν από το πλοίο έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος.

Τα αποτελέσματα για το αν ο ναυτικός όντως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό αναμένονται το μεσημέρι.

Η Αttica Group ανακοίνωσε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις λιμενικές αρχές για το περιστατικό και ότι θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment