PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λιγνάδης: Αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας


Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που οδήγησε στη σύλληψη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στην ανακρίτρια λίγες ώρες πριν την απολογία του ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή και κρατείται στη ΓΑΔΑ, προσήχθη σήμερα στην ανακρίτρια ζητώντας νέα προθεσμία για να απολογηθεί την οποία και πήρε για αύριο το μεσημέρι.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του απέδωσε σε αντιζηλίες και φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι στηρίζει το αίτημά του στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Εξηγώντας το αίτημά του σημείωσε πως «προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις. Εξαίρεση γίνεται και ο εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο δράστης έχει πρόθεση να εξαφανιστεί».
Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δημήτρης Λιγνάδης διά του υπερασπιστή του αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδεται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

«Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», πρόσθεσε.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του μάλιστα αύριο πριν τος 2.30 το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που επιβεβαιώνουν το άλλοθι του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πάντως δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία ,πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment