Διεθνή

Λετονία: Νικητής των εκλογών το φιλορωσικό κόμμα

Το φιλορωσικό κόμμα Αρμονία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Λετονία υπερτερώντας των λαϊκιστών, ορισμένοι από τους οποίους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μαζί του κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το κόμμα Αρμονία ήρθε πρώτο με 19,9% των ψήφων.

Ακολουθεί το KPV LV (14,06%) -το οποίο δηλώνει πως μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους σχηματισμούς χωρίς «κόκκινες γραμμές»- και το Νέο Συντηρητικό Κόμμα (13,6%).

Ακολουθεί μια νέα φιλελεύθερη συμμαχία, το Κόμμα για την Ανάπτυξη της Λετονίας, με 12%, η δεξιά Εθνική Συμμαχία με 11%, η κεντροδεξιά Ένωση Πρασίνων και Αγροτών του απερχόμενου πρωθυπουργου Μάρις Κουτσίνσκις με 10% και η κεντροδεξιά Νέα Ενότητα με 6,7%.

Σύμφωνα με τις προβολές τις δημόσιας τηλεόρασης όσον αφορά τις έδρες, η Αρμονία αναμένεται να λάβει 24 και το KPV LV, που θεωρείται εν δυνάμει εταίρος της, 15 έδρες, πράγμα που σημαίνει ότι με συνολικά 39 έδρες τα δύο κόμματα δεν διαθέτουν στην 100μελή βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των 50 εδρών.

Το κόμμα Αρμονία, το οποίο είναι δημοφιλές στους κόλπους της μεγάλης ρωσόφωνης μειονότητας και αυτές είναι οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές που κερδίζει, δεν είχε καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Related posts

Κοντά στο 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Peristeri News

Ρωσία: Ισραηλινοί πολεμούν μαζί με το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία

Peristeri News

Αρμενία: Ξεσηκωμός για πιθανή παράδοση του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Peristeri News

Leave a Comment