PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Ηλεκτρικός με στάσεις εργασίας



Χωρίς λεωφορεία σήμερα από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30, τα τρόλεϊ 11:00 με 15:00, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 12:00 έως τις 16:00. Κανονικά θα κινηθεί το Μετρό.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν, από σήμερα έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χωρίς λεωφορεία στο Λεκανοπέδιο σήμερα και αύριο Τετάρτη από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα λόγω στάσεις εργασίας των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Στάση θα κάνει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζομένοι σχεδιάζουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.

Κανονικά θα κινηθεί σήμερα το Μετρό, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Πάντως, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.


Προειδοποίηση Ρέππα

Αυστηρή προειδοποίηση στους εργαζόμενους, αλλά και στις διοικήσεις των εταιριών που αποτελούν το πλέγμα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας.

Ο υπουργός αφού ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας των κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ που συσσωρεύουν τεράστια ελλείμματα, τα οποία καλείται να τα καλύψει ο προϋπολογισμός, στην ουσία ο ίδιος ο φορολογούμενος.

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείχνουν τη γροθιά τους απέναντι στην κοινωνία, γιατί με τις κινητοποιήσεις τους πλήττονται οι λιγότερο εύποροι, τους ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον δεν μπορεί να επικαλύπτει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment