PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή» στο Χαϊδάρι


Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ», ανακοινώνει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή».

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ»,ο οποίος δραστηριοποιείται στο πεδίο της ψυχικής υγείας και νοητικής υστέρισης από το 2001, ανακοινώνει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Πνοή» στο Χαϊδάρι που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 21.

Όπως και πέρυσι, το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ», θα λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, γραφής καθώς και σχολικής προσαρμογής. Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών του.

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η όποια συνεργάζεται για τις ανάγκες των περιστατικών που αντιμετωπίζει και την απαρτίζουν επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής όπως ׃ ειδική παιδαγωγός, εργοθεραπεύτρια, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπεύτρια και ψυχολόγος.

Στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο παρέχονται υπηρεσίες με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους χωρίς την επιπλέον οικονομική τους συμμετοχή.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι : αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων.

Στο πλαίσιο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου θα επαναλειτουργήσουν και φέτος δραστηριότητες όπως, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, προγράμματα πρόληψης, ευαισθητοποίηση και αγωγής στην κοινότητα.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στεγάζεται :

Κωνσταντινουπόλεως 21, Χαιδάρι, τκ. 12461

Τηλέφωνο επικοινωνίας ׃ 2105321294 – Κα Πανάγιου Κάσσυ

Email ׃ pnoe.haidariou@gmail.com

Ώρες λειτουργίας : 13:00μ.μ.έως 21׃00μ.μ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment