PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λειτουργία ειδικού ιατρείου μαστού δήμου Περιστερίου


Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης συναντήθηκε με τα στελέχη του ειδικού Δημοτικού Ιατρείου Μαστού, στις 25 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου Μαστού.

Ο κ. Παχατουρίδης μ’ αυτήν την ενέργεια θέλησε να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης στην καταπολέμηση του καρκίνου μαστού, καθώς και το γεγονός ότι ο Δήμος Περιστερίου, εφαρμόζει ένα συντονισμένο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως και κάθε πρωτοβουλία δράσεων Υγείας, συντονίζεται από τον Αντιδήμαρχο Υγείας Γεώργιο Μπεκιάρη.

Με στόχο την πρόληψη των παθήσεων του Μαστού και ιδιαίτερα του καρκίνου του Μαστού, από τις 18 Ιανουαρίου 2022 τέθηκε σε λειτουργία ειδικό «Ιατρείο Μαστού», το οποίο έχει εγκατασταθεί στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1, τηλ. 2105783266).

Στελεχώνεται από τους Μαιευτήρες – Γυναικολόγους ιατρούς Κωνσταντίνο Βελέντζα και Σωτήριο Χούρσογλου, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά και δωρεάν τις υπηρεσίες τους, για τον σκοπό της λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας και του Κοινωνικού Ιατρείου.

Τη λειτουργία του, συνδράμουν εθελοντικά, συνεργαζόμενες Νοσηλεύτριες, υπό την εποπτεία της Δημοτικής Συμβούλου και Νοσηλεύτριας Παρασκευής Αρσενοπούλου.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου αποτελεί το συνηθέστερο κακοήθες νεόπλασμα για τις γυναίκες. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περί τα 4.500 νέα περιστατικά στη χώρα μας.

Ουσιαστικά, δεν υπάρχει απόλυτα διασφαλισμένος τρόπος αποφυγής, της εμφάνισης της νόσου. Σημαντικό ρόλο και σημασία έχουν οι καθημερινές μας επιλογές, στον τρόπο διαβίωσής μας. Η σωστή διατροφή και η συχνή άσκηση σίγουρα προστατεύουν και βελτιώνουν την υγεία μας.

Οι ειδικοί προτείνουν, να εφαρμόζονται οι εξής συμβουλές:

– Γυναίκες ηλικίας 20-40 ετών: Κλινική εξέταση κάθε 3 χρόνια.
– Γυναίκες ηλικίας 35-40 ετών: διενέργεια μαστογραφίας.
– Γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών: εξέταση και μαστογραφία κάθε χρόνο.

Η εφαρμογή ενός τέτοιου πρωτοκόλλου αποτελεί το «Κλειδί της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου».

Το ΚΕΠ Υγείας και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Περιστερίου λειτουργούν, εφαρμόζοντας αναλογικά πάντοτε τις σχετικές προγραμματικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συντονίζονται από τον Γεώργιο Μπεκιάρη και την Παρασκευή Αρσενοπούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και να πληροφορούνται, ως προς τις υπηρεσίες που χορηγούνται πάντα δωρεάν, απευθυνόμενοι στο τηλέφωνο 2105783266, όπως και να συνεννοούνται, για τον προσδιορισμό ανάλογου ιατρικού ραντεβού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment