PeristeriNews.gr
Δημοτικά

«Λεηλασία του περιστεριώτικου λαού!»


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Αυτό σχεδιάζει η διοίκηση Παχατουρίδη με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) του Δήμου. Ως πιστή θεραπαινίδα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των αστικών κυβερνήσεων και αξιοποιώντας το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο (ΣΔΙΤ κλπ) ξεπουλάει υποδομές, τομείς του Δήμου και υπηρεσιες στους ιδιώτες .

Ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Δήμου στο κεφάλαιο!

Το ΕΠ είναι ανοιχτή πρόσκληση στο ιδιωτικό κεφάλαιο να εισβάλει σε κάθε κοινωνική υποδομή (τεχνικά έργα, αθλητισμός, πολιτισμός, παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια κλπ). Μοντέλο της Διοίκησης, όπως ομολογεί, είναι η Αττική οδός, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το «Ελ. Βενιζέλος»!

Καταλήστευση του λαού!

Σε κάθε «γωνία», δηλαδή, θα περιμένει ένας ιδιώτης-συνεργάτης του Δήμου που θα χώνει το χέρι βαθιά στην τσέπη του εργαζόμενου, άνεργου, αυτοαπασχολούμενου. Φόροι, τέλη, χαράτσια παντού! Θέλεις καθαριότητα, φωτισμό, πράσινο; Πλήρωνε! Θέλεις παιδικό σταθμό; Πλήρωνε! Θέλεις κολυμβητήριο και γήπεδο; Πλήρωνε! Θέλεις σχολείο; Πλήρωνε! Θέλεις Κέντρο Υγείας; Πλήρωνε! Θέλεις σχολείο; Πλήρωνε! Θέλεις ΚΑΠΗ; Πλήρωνε! Θέλεις πολιτισμό; Πλήρωνε! Θέλεις αέρα να ανασάνεις; Πλήρωνε! Αυτό σημαίνει ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, που επιβάλλει ο «Καλλικράτης» και πρόθυμα υλοποιεί η Διοίκηση Παχατουρίδη με τη συμφωνία των παρατάξεων Κελάφα-Λαλένη!

ΜΚΟ και «εθελοντισμός» στην υπηρεσία του συστήματος!

Εργαλείο του συνεταιρισμού Δήμου-ιδιωτικού κεφαλαίου οι λεγόμενες ΜΚΟ που αναλαμβάνουν, με το αζημίωτο, ρόλο στην υλοποίηση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής με τα δουλεμπορικά προγράμματα για ανέργους αλλά και με την «παροχή άλλων υπηρεσιών»! Τις ανάγκες και τα οξυμένα προβλήματα του λαού τα αναθέτουν στην «εθελοντική» δράση! Διάφοροι διαγκωνίζονται με τα λεγόμενα κοινωνικά ιατρεία όχι βέβαια για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας αλλά για το στήσιμο του δικού τους κοινωνικού προφίλ! Σπέκουλα και κοροϊδία δηλαδή σε βάρος του λαού! Γιατί δεν απαιτούν να λειτουργήσει τώρα το Κέντρο Υγείας δωρεάν για το λαό; Ομολογημένοι στόχοι του ΕΠ είναι η «αντιμετώπιση της κρίσης νομιμοποίησης των σημερινών πολιτικών θεσμών» και η «επίλυση συγκρούσεων και ανταγωνιστικών τάσεων»! Νάτος ο ρόλος των ΜΚΟ και «εθελοντών»! Να καλμάρουν δηλαδή τις λαϊκές αντιδράσεις, να καλλιεργήσουν στο λαό το συμβιβασμό, την υποταγή, τη μοιρολατρία.

Ανεργία, φτώχεια, λουκέτα στα μαγαζιά

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής και της κοινωνίας. Αυτήν την πολιτική της ΕΕ και της αστικής κυβέρνησης υλοποιεί η διοίκηση Παχατουρίδη με το ΕΠ. Επιχειρήσεις «εστίασης και αναψυχής», δηλαδή επέκταση του μοντέλου Μπουρναζίου, οραματίζεται για όλη την πόλη. Σχεδιάζει την αντιδραστική προσαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου με στόχο την παράδοση στα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα χώρων στα Ζουμπούλια, στον Ελαιώνα και στη Β’ ζώνη του Ποικίλου πράγμα που θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους του Περιστερίου.

Εργαζόμενοι , άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, γυναίκες

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι αναπόσπαστη πλευρά της αντεργατικής-αντιλαϊκής επέλασης. Είναι η συμβολή της Διοίκησης Παχατουρίδη στην προσπάθεια να φορτωθεί η κρίση στο λαό για να εξασφαλιστούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Προωθεί την άγρια εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών για να δημιουργήσει έδαφος δράσης και κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Αυτό επιβάλλουν η καπιταλιστική ΕΕ και η αστική κυβέρνηση της χώρας.

Καμιά αυταπάτη! Στους ταξικούς αγώνες η λύση!

Το σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του! Κυβέρνηση, υποτακτικοί δήμαρχοι, αστικά πολιτικά κόμματα, τα κανάλια και οι εφημερίδες των καπιταλιστών με τους καλοταϊσμένους παπαγάλους τους, καθηγητάδες «σοφοί και ειδήμονες» με λίγα λόγια θεοί και δαίμονες έχουν πέσει πάνω στο λαό να τον τρομοκρατήσουν, να τον γονατίσουν, να τον υποτάξουν, να τον αναγκάσουν να αποδεχθεί τη σφαγή του!

Μην τους ακούτε! Είναι η φωνή των αφεντικών! Βρίσκονται όλοι στο μετερίζι της πλουτοκρατίας! Η λύσσα τους δηλώνει μόνο το φόβο τους! φοβούνται το ταξικό κίνημα των εργαζομένων και γι’ αυτό το χτυπούν με όλα τα μέσα.

Μην πέφτετε σε αυταπάτες αριστερής διαχείρισης (ΣΥΡΙΖΑ) που υποκλίνεται στην ΕΕ, δεν θίγει την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και την εξουσία του κεφαλαίου! Σας οδηγούν στην απογοήτευση, στην παραίτηση, στην υποταγή.

Μακριά από φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες τύπου Χρυσής Αυγής! Είναι όπλο του συστήματος για να εγκλωβίσει τη λαϊκή αγανάκτηση σε κανάλια που εμφανίζονται να αμφισβητούν το πολιτικό σύστημα αλλά σε καμιά περίπτωση την εξουσία της πλουτοκρατίας!

Ως εργαζόμενοι σταθείτε στο δικό σας ταξικό μετερίζι. Φτάνει πια! Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Σας κλέβουν τον ιδρώτα, σας ληστεύουν, λεηλατούν το μέλλον των παιδιών σας! Σας έχουν για εργαλείο για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους! Ως εδώ! Διεκδικήστε τη ζωή σας!

Όλοι στους δρόμους με τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment