PeristeriNews.gr
Πολιτική

Λαζαρίδης: «Όχι στο υπερβολικό κούρεμα του χρέους»


Εναντίον του υπερβολικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά του υπερβολικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι ευελπιστεί πως η χώρα μας δεν θα χρεοκοπήσει, προσθέτοντας όμως ότι εξελίξεις όπως υπερβολικό κούρεμα καλό θα ήταν να αποφευχθούν.

«Η βιωσιμότητα ενός χρέους δεν εξαρτάται μόνο από το μέγεθος του» διευκρίνισε, ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και Tρόικα ότι εκτόξευσαν το χρέος από το 115% του ΑΕΠ το 2009 στο 146% του ΑΕΠ με το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη παραγωγικής βάσης. «Εφαρμόζεται η μισή πολιτική του ΔΝΤ χωρίς την υποτίμηση» σημείωσε.

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι το τσουνάμι φοροεπιδρομών, όπως το αποκάλεσε, φέρνει αντίστροφα αποτελέσματα στο δημόσιο έλλειμμα.

“Δεν είναι εφαρμόσιμο το σχέδιο για να συμπράξουμε. Πώς μπορούμε να συμπράξουμε σε ένα λάθος σχέδιο;” διερωτήθηκε απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε ακόμη και όταν μπορούσε και έχει χάσει αξιοπιστία» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment