PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λάβρος ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά κυβέρνησης και αρχιεπισκόπου


Λάβρος κατά της κυβέρνησης, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά και να μην γίνει δεκτή αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πήγαν να παγιδεύσουν την Εκκλησία, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη της κριτικής κατά του Αρχιεπισκόπου. «Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία, έπραξε καθ’ υπέρβασιν της εξουσίας του» τόνισε.

Όπως είπε η Εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού. «Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την Εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι» ανέφερε.

Εξέφρασε δε την πρόθεση να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περίπτωση, που κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με το περιοχόμενο του προσυμφώνου του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ιεραρχίας το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του ξεκαθάρισε ότι η μισθοδοσία είναι θέμα της Πολιτείας.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςψυπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment