PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαβρόφ: Ούτε μισή απόδειξη ότι αναμιχθήκαμε στις αμερικανικές εκλογές


Δεν υπάρχει ούτε μισή απόδειξη ότι η Ρωσία αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μία ημέρα μετά την άσκηση δίωξης ενάντια σε δύο πρώην συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ και σε έναν τρίτο συνεργάτη ενός εξ αυτών, στο πλαίσιο της έρευνας του Αμερικανού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Κατηγορούμαστε όχι μόνον για ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και σε σειρά άλλων χωρών χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε από τη Μόσχα ο κ. Λαβρόφ.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί επίμονα και κατ’ επανάληψη ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές εκλογές με σκοπό να βοηθήσει στην εκλογή του Ρεπουμπλικανού και φιλορώσου υποψηφίου, νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα, ο πρώην επιτελάρχης της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, παρουσιάστηκε μαζί με πρώην συνεργάτη του ενώπιον δικαστηρίου, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μεταξύ άλλων για «συνωμοσία κατά των ΗΠΑ». Και οι δύο δήλωσαν «αθώοι».

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες Facebook, Google και Twitter αναμένεται να καταθέσουν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας το περιεχόμενο αναρτήσεων και διαφημίσεων από πλευράς Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο το οποίο είχε στόχο να επηρεάσει την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στις ΗΠΑ. Τόσο το άνω σώμα του Κογκρέσου, Γερουσία, όσο και το κάτω, Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν συστήσει ειδικές επιτροπές διερεύνησης της ρωσικής εμπλοκής, οι οποίες λειτουργούν παράλληλα και ανεξάρτητα.

Μιλώντας σε σύνοδο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι οι «κάποιες φορές απρόβλεπτες» κινήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκαλούν «σοβαρούς φόβους», ειδικά σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment